Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă. Inspecția Muncii precizează că o atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor de muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă.
Inspectorii de muncă, împreună cu cei antifraudă, din cadrul ANAF, vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.
„Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și, mai nou, la gri le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Citeşte şi Ministrul Finanţelor: Primele plăţi cu cardul la ANAF vor putea fi făcute în câteva zile