În finalul discuției, cele două părți au convenit asupra necesității de a elabora o foaie de parcurs în acest sens.
Într-o conferință de presă, șeful delegației moldovene, ministrul economiei Octavian Calmâc, a declarat că au fost trecute în revistă cele mai sensibile subiecte, cum ar fi taxele vamale impuse de Rusia la produsele agricole moldovene după semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, posibilitatea reluării exporturilor, cooperarea în domeniul energetic și cel vamal etc. Calmâc a menționat că relațiile comerciale moldo-ruse au fost în declin în ultimii ani și și-a exprimat speranța că acestea vor fi relansate, mai ales după semnarea respectivei foi de parcurs de către cele două state.
La rândul său, Dmitri Rogozin a remarcat că sunt doi ani de când nu a mai fost în Republica Moldova, timp în care s-au produse evenimente importante atât pe plan internațional, cât și intern în ambele țări. În luna noiembrie, a adăugat el, urmează să aibă loc o reuniune a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică în format complet.
„Suntem siguri că pentru Republica Moldova este foarte importantă piața noastră și cea a Uniunii Euroasiatice. (…) Cred ca în noiembrie vom putea organiza ședința Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică în format complet‘, a declarat Rogozin.
El a anunțat că se va deplasa marți seara la Tiraspol unde se întâlni cu reprezentanții administrații transnistrene, iar miercuri, înainte de plecare, va avea o ultimă întrevedere cu oficiali de la Chișinău.