ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV: Cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ şi care sunt cele mai bune licee

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2016. După ce au scăpat de emoţiile Evaluării Naţionale, absolvenţii claselor a VIII-a trec acum prin febra admiterii la liceu. Vineri, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a fost postată lista absolvenţilor de gimnaziu din judeţ, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
Alina Costache
08 iul. 2016, 08:14
ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV: Cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ şi care sunt cele mai bune licee

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2016. Absolvenţii care au susținut Evaluarea Națională revin în școlile gimnaziale pe care le-au frecventat, pentru a completa fișele de înscriere în liceu, ajutați fiind de faptul că și-au aflat locul în clasamentul județean şi astfel pot alege specializările şi liceele astfel încât să ajungă pe cât posibil unde îşi doresc.

Candidaţii la admiterea în clasa a IX-a se regăsesc în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere (anul acesta, la fel ca în ultimii doi ani) fiind formată în proporție de 75% din media de la Evaluarea Naţională și 25%, media de absolvire a claselor V-VIII). În județul nostru este vorba de 3.428 de copii, de la media 10 până la media 2.15, doar cei care au susținut examenele, față de cei circa 4.000 de de absolvenți ai claselor a VIII-a din județ.

Inspectoratul Şcolar Braşov a publicat astăzi ierarhia judeţeană pentru admiterea la liceu. Este vorba de mediile rezultate după notele de la Evaluarea Naţională (75%) şi mediile din gimnaziu (25%).

Consultând această ierarhie elevii pot vedea clar unde se situează şi care sunt liceele la care au şanse să intre. Locuri sunt pentru toată lumea, dar bătaia va fi pe liceele bune.

Astfel la Braşov sunt două medii de admitere de 10.00 curat, 565 de medii între 9.00 şi 10.00, 800 de medii între 8.00 şi 9.00, 594 de medii între 7.00 şi 8.00, 536 d emedii între 6.00 şi 7.00, 428 de medii între 5.00 şi 6.00 şi 501 de medii sub 5.00.

3.622 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Braşov au susţinut Evaluarea Naţională 2016 în intervalul 27-29 iunie. Promovabilitatea după rezolvarea contestaţiilor a fost de  76,4%.

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 201, 3.416 locuri disponibile în liceele din județ

Numărul total de locuri pe care liceele braşovene absolvenţilor claselor a VIII-a pentru  anul şcolar 2016-2017 este de aproximativ 3.416  locuri în licee şi colegii şi de 1.200 în şcolile profesionale cu durata de trei ani. Sunt trei clase de seral, în Brașov, Făgăraț și Săcele, sși șase de frecvență redus, dar acestea se adresează celor care împlinesc 18 ani până la începerea clasei a IX-a în anul școlar 2016/2017. La filiera teoretică, cele mai multe clase sunt cele cu profil real (matematică-informatică şi ştiinţele naturii)l. Numărul claselor la filiera teoretică – profil umanist (ştiinţe sociale şi filologie) este de 25, în timp ce în tot judeţul au fost planificate 45 de clase pentru filiera tehnologică cu profil tehnic sau de servicii. În judeţ, absolvenţii au mai avut la dispoziţie 10 clase pentru filiera vocaţională (arte plastice, pedagogic, teologic, sportiv şi muzică). La acestea s-au susținut probe de aptitudini, iar acum candidații trebuie să ducă doar rezultatul de la Evaluarea Națională, fiind admiși în ordinea descrescătoare a mediilor. Dacă nu își găsesc loc, ei se întorc la procedura de repartizare computerizată. 

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV: În 19 iulie, prima repartizare computerizată 

Din 8 până în 12 iulie, candidaţii completează opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Datele vor fi introduse în baza de date, iar între 9 şi 13 iulie, vor fi verificate de absolvenţi şi părinţii acestora şi vor fi făcute corecturile, dacă va fi cazul. 

În 19 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 21 şi 29 iulie. 

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 201 Cât mai multe opţiuni, în ordinea dorită

Specialiştii în educaţie, profesorii, dar şi psihologii şcolari îi sfătuiesc pe părinţi şi pe copii să aleagă în funcţie de înclinaţiile reale spre un anume profil şi specializare, nu doar pentru că aşa procedează alţi colegi de-ai lor sau pentru că li se pare că le place, pentru că altfel pot face o greşeală greu de reparat. În plus, trebuie completate cu mare grijă codurile şi verificate la fel de riguros ulterior, fiindcă o singur cifră greşită îl poate azvârli la zeci de kilometri de casă sau la cine ştie ce specializare care poate fi o corvoadă pentru elev.

De asemenea, candidaţii trebuie să completeze cât mai multe coduri de unităţi şcolare pentru a fi convinşi că sunt admişi. Pentru a nu risca să rămână pe dinafară, se face următorul calcul simplu: se înmulţeşte numărul de opţiuni – numărul de coduri bifate, cu numărul de locuri care corespund acestora (28 de locuri/clasă sau multiplul acestui număr, pe specializare), iar rezultatul trebuie să depăşească numărul care indică poziţia candidatului în ierarhie. Sau invers, împărţiţi numărul pe care îl ocupă copilul în ierarhie la 28 şi vedeţi câte clase/opţiuni trebuie bifate. Completaţi în ordinea dorită, de la cele mai dorite la cele mai puţin dorite, dar având în grijă să fie suficiente. De exemplu, dacă un copil se situează pe poziția 900, el trebuie să bifeze 33 de opțiuni, pentru a nu risca să rămână pe dinafară. „Acordaţi mare atenţie înscrierii unui număr suficient de opţiuni în fişa de înscriere. Primul criteriu de repartizare îl constituie media de admitere, iar cel de-al doilea îl reprezintă opţiunea. Înscrieţi opţiunile în ordinea preferinţei: de la cea mai dorită opţiune spre cea mai puţin dorită opţiune. Atenţie la limba de predare – română, maghiară sau germană”, au subliniat reprezentanţii IŞJ Braşov.

ADMITERE LICEU 2016 BRAŞOV, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 20, Algoritmul de repartizare

Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, şi media obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75% din total. Conform metodologiei, repartizarea se face ordonând candidaţii descrescător, după medie, şi încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una dintre opţiunile exprimate pe fişa de opţiuni. Repartizarea computerizată se face astfel: programul caută, atunci când ajunge la un candidat (strict după medie), în lista acestuia de opţiuni prima opţiune validă la care există locuri libere. Dacă mai există locuri la această opţiune, candidatul este considerat admis şi se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opţiune de pe fişă, a treia, a patra etc., până când programul găseşte un loc liber la opţiunea înscrisă pe fişa candidatului. Prin urmare, ordinea opţiunilor de pe fişă este semnificativă, dar media „bate” opțiunea, fiind exclus riscul ca un candidat cu medie mai mică să ia locul unuia cu medie mai mare.

CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2016-2017:

Calendarul admiterii la liceu 2016 pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învăţământul special

Pe 13 mai au fost afișate locurile speciale pentru candidaţii romi, iar până pe 24 iunie s-au primit cererile de înscriere a candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

11-13 iulie 2016 Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi

14-16 iulie 2016 Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special

Calendarul admiterii la liceu 2016. Prima etapă

8 -12 iulie 2016 Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea

8-12 iulie 2016 Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere

9-13 iulie 2016 Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator

14 iulie 2016 Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată Predarea de către comisia din centrul de înscriere a fişelor de opţiuni originale la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti

15 iulie 2016 Transmiterea bazei de date, de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti, la Centrul Naţional de Admitere

16-17 iulie 2016 Verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, transmiterea modificărilor la comisia naţională 18 iulie 2016 Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor

19 iulie 2016 Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017

20 iulie 2016 Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

20 iulie 2016 Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

21 iulie – 29 iulie 2016 Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

Calendarul admiterii la liceu 2016. A doua etapă

20 iulie 2016 Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

21-22 iulie 2016 Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

23 iulie 2016 Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii

20-25 iulie 2016 Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii

25 iulie 2016 Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

20-26 iulie 2016 Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori

27 iulie 2016 Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere

28 iulie 2016 Repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii

28 iulie 2016 Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat Afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă

28 -29 iulie 2016 Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii din etapa a doua

29 iulie 2016 Transmiterea, de către unităţile de învăţământul liceal de stat, a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape ale admiterii

1-4 august 2016 Rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări computerizate

Calendarul admiterii la liceu 2016. A treia etapă

1 august 2016 Afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

29 august 2016 Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

30-31 august 2016 Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

1-2 septembrie 2016 Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare

5 septembrie 2016 Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Cartea electronică de identitate care se introduce în toată România
Playtech.ro
Unde s-a născut Iisus Hristos de fapt și de ce s-ar putea să nu fie Betleem, conform...
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Ovidiu Ioanițoaia cere bani de operație. Înșelăciunea cu care hackerii păcălesc oamenii din agenda jurnalistului
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Vedetă mare din Las Fierbinți, în fața instanței din cauza drogurilor. Decizia judecătorilor
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
StirileBZI
Această plantă nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun! Atrage banii și bunăstarea
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
Nadia Comăneci transmite felicitări sportivilor români după Jocurile Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?