Pielea este formată din două straturi: derma și epiderma. Epiderma este partea moartă a pielii în timp ce derma este partea activă, care include vasele de sânge și capilarele. Sub pori sunt glande sebacee care produc ulei pentru a menține pielea hidratată. Acneea este rezultatul unei combinaţii de factori: exces de sebum, exces de celule moarte şi bacterii.
Pentru început, curăță fața cu un demachiant cu textura lejeră. Clătește cu apă din abundență și usucă pielea cu un prosop curat prin tamponare și nu prin frecare, pentru a nu face rău pielii. Acneea se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător, așa că ia măsuri de cum apar primele coșuri.
Taie bucăți o coajă de banană și pune-le pe zona cu probleme, cu partea albă pe piele. Fă tratamentul în special seara, înainte de culcare. Coaja de banană conține vitaminele A, B, C și E, precum și potasiu, zinc, fier și mangan. Vitaminele reduc inflamația de pe piele și fac ca nesuferitele coșuri să dispară, în timp ce mineralele acționează ca antioxidanți.
Este important să te speli cu apă rece după acest tratament, pentru a permite pielii să absoarbă mai multe substanțe nutritive. Poți apela la acest tratament o dată pe zi, până când coșurile dispar. Dacă situația nu se ameliorează, ci se agravează, nu mai continua tratamentul. La unele persoane, efectul antioxidant al bananelor poate duce la sensibilizarea pielii.
Banana poate fi folosită ca exfoliant sau masca facială. Vitamina E care se găsește din abundență într-o banană poate trata pielea uscată și estompa ridurile. Cele mai multe tratamente antiîmbătrânire de pe piață conțin vitamina E ca ingredient principal. Ea întărește pielea și estompează liniile fine. Exfoliantele sunt utile în îndepărtarea celulelor moarte, permițând pielii să respire. Zdrobește o banană și amestec-o cu o lingură de ovăz. Folosește pasta ca exfoliant facial, prin mișcări circulare, de două ori pe săptămână.
Încearcă aceste măști de față care elimină petele și urmele lăsate de acnee.