Costin Borc: Încercăm să aducem un al treilea producător auto în România

Autoritățile române poartă discuții cu două companii auto de talie internațională pentru deschiderea unei a treia uzine de asamblare de mașini în România, după cele deținute de Renault și Ford, a declarat, duminică, Costin Borc, vicepremier și ministru al Economiei.
Filip Stan
10 iul. 2016, 12:31
Costin Borc: Încercăm să aducem un al treilea producător auto în România

„Informații nu am să vă dau, dar discuții există. Nu vă pot da informații, pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-un board, într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite public, pentru că ele pot fi chiar deraiate”, a spus Borc, citat de Digi24.

„Avem discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România. Există aceste discuții cu un mare producător auto internațional. Și din Europa, și din afara Europei”, a continuat el.

Întrebat dacă se referă la două companii, Borc a răspuns: „Ar fi bine să fie al treilea și al patrulea, dar să fie măcar al treilea. Am două nume în minte. Eu nu vreau să creștem așteptările, dar există tatonări. Noi continuăm niște discuții care există și încercăm să aducem un al treilea producător auto în România”.

Citeşte şi: Vicepremierul Costin Borc nu exclude varianta de a fi premier. „Nu m-aş feri de ideea unui guvern de uniune naţională”

Totodată, vicepremierul a arătat că Guvernul se gândește inclusiv la o schemă de ajutor de stat pentru producătorii de subansable.

„Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci și ideea de a dezvolta subcontractorii români locali, atât pentru Ford, pentru Renault, cât și pentru un al treilea. Se fac multe lucruri aici, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat, care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane, care să fie într-un fel targetat pentru producătorii de subansable”, a susținut oficialul guvernamental.

El a completat că a notificat acest lucru Comisiei Europene și că Ministerul Finanțelor lucrează pentru a da o formă acestui ajutor de stat.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Nicolae Ciucă deschide dialogul pentru un proiect politic comun al forțelor de dreapta
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?