”Regatul Unit trebuie să rupă cercul vicios periculos ce are impact direct asupra restului Europei”, a estimat Schulz, într-o declarație.
Theresa May a surprins atunci când i-a încredințat portofoliul afacerilor externe fostului primar londonez Boris Johnson, eurosceptic declarat și unul dintre susținătorii ieșirii Marii Britanii din forul comunitar, și când a anunțat crearea unui minister special pentru Brexit, care va fi condus de David Davis, fost secretar de stat pentru afaceri europene.
”Nu bunăstarea țării este principalul criteriu în luarea deciziei politice a doamnei May, ci calcule politice interne” ale Partidului Conservator, a insistat Martin Schulz, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Statele din Europa de Est, cele mai vulnerabile la turbulenţele provocate de Brexit
”Ne găsim într-o situație incertă și dificilă în Europa și acesta este motivul pentru care toți cei implicați trebuie să acționeze cu o foarte mare responsabilitate”, a spus politicianul german.
Rezultatele definitive ale referendumului desfășurat pe 23 iunie arată că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexit-ului. Prezența la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.