ASTRA – CFR CLUJ 1-0: De Amorim aduce Supercupa României la Giurgiu

ASTRA -CFR CLUJ 1-0. Meciul, desfăşurat pe o ploaie torenţială, a fost decis de De Amorim printr-un gol marcat în ultimele minute de joc.
Filip Stan
16 iul. 2016, 16:13
ASTRA - CFR CLUJ 1-0: De Amorim aduce Supercupa României la Giurgiu

ASTRA -CFR CLUJ SUPERCUPA ROMANIEI 2016 1-0

Min. 86: De Amorim înscrie, Astra conduce cu 1-0!!!

ASTRA – CFR CLUJ, 0-0 la pauză.

UPDATE: La Cluj, plouă de câteva ore 

  •  Astra: Lung jr. – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, Junior Morais – Boldrin, Lovin – Boudjemaa, Al. Ioniţă II De Amorim -Teixeira

  • CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Păun – Negruţ, Bud 

ASTRA -CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE, SUPERCUPA ROMANIEI 2016: Cluj-Napoca, primul oraş din provincie cu două finale 

Istoria Supercupei a început în vara anului 1994, atunci când FC Steaua Bucureşti a câştigat ediţia inaugurală, în dauna Gloriei Bistriţa, după prelungiri, scor 1-0, prin reuşita din minutul 108 a lui Marian Popa. Avea să fie prima din cele 14 finale găzduite de Bucureşti, în timp ce alte trei partide s-au jucat în provincie, la Cluj-Napoca, Piatra-Neamţ şi Constanţa.
Anul 2016, prin programarea meciului pe Cluj Arena, aduce o premieră ca locaţie de disputare a Supercupei. Cluj-Napoca devine primul oraş din provincie care găzduieşte competiţia pe două stadioane diferite. 

ASTRA -CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE, SUPERCUPA ROMANIEI 2016: De cinci ori nu s-a disputat 

După ediţia din 1995 a avut loc o pauză de doi ani, deoarece gruparea din Ghencea a câştigat atât campionatul, cât şi Cupa României, astfel că Supercupa nu s-a mai disputat. Situaţia avea să se mai repete de trei ori, în 2000 şi 2004 cu Dinamo în rolul echipei care a reuşit eventul şi apoi în 2008, cu CFR Cluj în aceeaşi postură. Din 2009, Federaţia Română de Fotbal a schimbat regulamentul, astfel că, în anii când o echipă reuşeşte eventul, aceasta se va duela în Supercupă cu vicecampioana. 

ASTRA -CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE, SUPERCUPA ROMANIEI 2016: 2015, anul în care vicecampioana a cucerit Supercupa 

Noua regulă s-a aplicat de două ori până acum, în 2010 şi în 2015, când vicecampioanele Unirea Urziceni şi ASA 2013 Târgu Mureş au jucat cu CFR Cluj, respectiv FC Steaua Bucureşti, grupări care au câştigat atunci campionatul şi Cupa.
Ediţia de anul trecut a Supercupei a consemnat o premieră a competiţiei, gruparea mureşeană fiind prima vicecampioană care câştigă trofeul fără a fi câştigat Cupa României. Sub conducerea lui Dan Petrescu, ASA a învins pe FC Steaua Bucureşti cu 1-0, prin golul reuşit de Mircea Axente. 

2016, prima Supercupă fără prelungiri 

O nouă schimbare de regulament va intra în vigoare cu prilejul partidei dintre CFR Cluj şi AFC Astra, în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar de joc urmând a se trece direct la lovituri de departajare. În istoria competiţiei, de şapte ori nu au fost de ajuns 90 de minute pentru stabilirea câştigătoarei.
De două ori a fost nevoie doar de prelungiri, în 1994 şi 2003, atunci când FC Steaua Bucureşti şi Rapid au învins cu 1-0 pe Gloria Bistriţa, respectiv Dinamo. De alte cinci ori s-a ajuns la lovituri de departajare, în patru dintre meciuri fiind implicate finalistele din acest an, CFR Cluj şi Astra. Clujenii au câştigat de două ori (2009 şi 2010), de fiecare dată contra Unirii Urziceni şi au pierdut în faţa celor de la Dinamo (2012), în timp ce Astra a învins-o pe FC Steaua Bucureşti (2014).
Al cincilea meci decis la penalty-uri a fost cel din 2007, când Rapid a învins pe Dinamo, fiind singura Supercupă în care ambele echipe au executat câte şase lovituri de departajare. 

CÂŞTIGĂTOARELE SUPERCUPEI 

FC Steaua Bucureşti 1994, 1995, 1998, 2001, 2006, 2013
Rapid Bucureşti 1999, 2002, 2003, 2007
Dinamo Bucureşti 2005, 2012
CFR Cluj 2009, 2010
ASA 2013 Târgu Mureş 2015
AFC Astra 2014
FC Oțelul 2011 

CIFRELE SUPERCUPEI 

– 2 trofee a câştigat CFR Cluj, fiind echipa din provincie cu cele mai multe victorii
– 3 au fost echipele care au câştigat la singura participare de până acum: ASA 2013 Tg. Mureş, AFC Astra şi FC Oţelul
– 10 au fost partidele în care ambii antrenori au fost români, în celelalte fiind cel puţin un străin pe bancă
– 11 finale a disputat FC Steaua Bucureşti, câştigând şase dintre ele
– 4 echipe din provincie au câştigat Supercupa: CFR Cluj, Oţelul, AFC Astra şi ASA 2013 Tg. Mureş
– 3 echipe din provincie au jucat în finală, fără a câştiga vreodată: Gloria Bistriţa, Petrolul şi Unirea Urziceni, ultimele două chiar de două ori  

ASTRA -CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE, SUPERCUPA ROMANIEI 2016:

Partida va avea loc pe Cluj Arena și va fi prima în care dacă la finalul celor 90 de minute scorul va fi egal, se va trece direct la loviturile de departajare. Întâlnirea va fi arbitrată de Istvan Kovacs, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Valentin Avram, rezervă fiind Marcel Bîrsan. 

Astra va avea 3 absențe extrem de importante în duelul cu învingătoarea din Cupa României. Atacanții Denis Alibec și Daniel Niculae sunt accidentați în timp ce antrenorul Marius Șumudică este suspendat. De partea cealaltă, ardelenii nu vor avea nicio absență. 

Duelul se anunță unul extrem de echilibrat, ținând cont că în ultimele două meciuri s-au înregistrat remize cu goluri, 2-2 respectiv 1-1. În februarie 2016, CFR a fost aproape să câștige la Giurgiu, unde a condus cu 2-0, însă dubla lui Boldrin a adus o remiză nesperată Astrei.

Echipe probabile

Astra: S. Lung – Vangjeli, Oros, Geraldo, J. Morais – Lovin, Teixira – Ioniţă, Boldrin, William – Boudjemaa

CFR Cluj: Marc – Camora, Muresan, Larie, T. Lopes – Paun, Ruiz, Petrucci, Jakolis – Bud, Negrut

Meciul va fi arbitrat de o brigadă cu Istvan Kovacs la centru, ajutat de Vasile Marinescu și Valentin Avram la cele două tușe, în timp ce Marcel Bîrsan este arbitru de rezervă.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Meciul va fi arbitrat de o brigadă cu Istvan Kovacs la centru, ajutat de Vasile Marinescu și Valentin Avram la cele două tușe, în timp ce Marcel Bîrsan este arbitru de rezervă.
Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ.Tehnicianul feroviarilor, Vasile Miriuță, este încrezător că trofeul Supercupei României, aflat deja la Cluj, după ce a fost adus de reprezentanții Federației Române de Fotbal, nu va părăsi orașul după meciul de sâmbătă seara, CFR Cluj sperând astfel să câștige a treia Supercupă din istoria clubului.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Totodată, Miriuță precizează că este conștient de faptul că CFR va avea un meci greu, având în vedere că o întâlnește pe campioana României.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. “Astra este campioana României, o echipă bună, cu un antrenor foarte bun, dar mâine vom evolua cu trofeul pe masă, dorim să-l câștigăm și vom face tot posibilul pentru asta. Am mare încredere în jucătorii mei, abia așteptăm să înceapă meciul și sunt sigur că trofeul va rămâne la Cluj. E un minus pentru ei că nu îl vor avea pe bancă pe antrenorul Marius Șumudică, dar au jucători foarte buni, care pot face diferența”, a spus Miriuță vineri, într-o conferință de presă.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Antrenorul feroviarilor se consideră acasă pe Cluj Arena, unde va fi disputat meciul, deoarece echipa va evolua totuși în orașul său, chiar dacă partida nu va fi jucată pe stadionul lui CFR din Gruia.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. “Nu e ciudat că jucăm pe Cluj Arena, vom evolua în orașul nostru, la cinci minute de stadionul nostru și e important e că vom avea suporterii cu noi în tribune”, a mai spus antrenorul CFR-ului.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Miriuță nu consideră un avantaj că Astra Giurgiu nu-l va avea sâmbătă pe teren pe golgheterul Denis Alibec. El a recunoscut că are emoții în fața acestei partide, ce reprezintă prima ocazie din cariera sa de antrenor de a câștiga trofeul Supercupei.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. “Vreau să câștig prima Supercupă, am nevoie de acest trofeu. Știu că va fi selecționerul României la meci, dar e un joc normal și vreau să dau cât mai mult din mine”, a spus și fundașul portughez Mario Camora, căpitanul CFR Cluj.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Meciul dintre CFR Cluj și Astra Giurgiu va avea loc sâmbătă, pe stadionul Cluj Arena, de la ora 21,45.

Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Astra Giurgiu are în palmares o Supercupă a României, în timp ce feroviarii clujeni au câștigat de două ori acest trofeu.
Supercupa Romaniei. ASTRA – CFR CLUJ. Echipe probabile

Astra: S. Lung – Vangjeli, Oros, Geraldo, J. Morais – Lovin, Teixira – Ioniţă, Boldrin, William – Boudjemaa

CFR Cluj: Marc – Camora, Muresan, Larie, T. Lopes – Paun, Ruiz, Petrucci, Jakolis – Bud, Negrut

Supercupa Romaniei. Meciul dintre ASTRA si CFR CLUJ poate fi urmarit video live stream aici

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. Update / Vasile Miriuţă, tehnicianul celor de la CFR Cluj, este încrezător înaintea meciului cu Astra şi mizează pe suporterii ardeleni care vor veni să susţină echipa la Cluj:

„Ne aşteaptă un meci greu, cu campioana României, o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. Noi vom juca cu trofeul pe masă. Vom face tot posibilul să cîştigăm. Abia aşteptăm să înceapă meciul şi să sperăm că la final noi ne vom bucura. Emoţii sînt mereu, jucătorii mei vor da totul. Sînt sigur că trofeul va rămâne la noi la Cluj. Este un minus pentru Astra că nu-l vor avea pe Şumi pe bancă, e normal ca antrenorii să fie pe bancă, dar au jucători buni, care pot face diferenţa. Important este să ne prezentăm în formă maximă. Important este că vom avea suporterii cu noi şi sper să vină în număr cît mai mare.

Astra are un nucleu de jucători buni, care îl vor înlocui cu brio pe Alibec. A plecat Găman, Alibec este accidentat, dar au rămas 8-9 titulari, deci nucleul. Nu mă gîndesc să mai aduc jucători. Nu ştiu dacă este un jucător în Europa sau la echipele de top mai bun ca Larie. Larie trebuie să fie demult la echipa naţională. Este un mare caracter, acum patru ani dacă eram antrenor la echipa naţională îi dădeam paşaport. Este cel mai bun fundaş stînga din România. Sper să primească cetăţenia şi să fie convocat. Christoph Daum va alege cel mai bun jucător, indiferent unde joacă, la Dinamo, la Cluj, la Craiova. Nu vor mai fi 7 jucători de la o singură echipă”, a spus Miriuţă.

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. Primul meci al noului sezon, Astra – CFR Cluj, va fi condus la centru de Istvan Kovacs. Arbitrul din Carei va fi ajutat la cele două tușe de asistenții Vasile Marinescu și Valentin Avram.

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. Supercupa României se va disputa pe 16 iulie, pe Cluj Arena, le va pune faţă în faţă pe Astra Giurgiu, cîştigătoare a titlului Ligii 1, şi CFR Cluj, deţinătoare a Cupei României.

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. Petrucci şi Camora, cei doi jucători ai ardelenilor, care le-a suflat trofeul celor de la Dinamo şi antrenorul Vasile Miriuţă, vor să pună mîna pe trofeu, mai ales că vor juca în oraşul lor:

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. „Ne dorim cu toţii să cîştigăm Supercupa, mai ales că jucăm acasă, la Cluj, în faţa propriilor suporteri. Vom da totul să cîştigăm acest trofeu”, a spus Vasile Miriuţă.

„Astra e o echipă foarte bună, dar dacă jucăm sută la sută, toţi împreună, putem să cîştigăm şi noi”, a spus Petrucci.

CFR CLUJ-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO SUPERCUPA ROMANIEI. „Important e să fim concentraţi şi să vină cît mai multă lume. Din punctul ăsta de vedere e bine să jucăm sîmbătă, nu marţi sau miercuri, ca să vină cît mai multă lume. Astra e o echipă bună, care joacă în Liga Campionilor, dar avem şi noi jucători valoroşi. Vreau să cîştigăm şi să le oferim suporterilor un cadou frumos”, a spus şi căpitanul Camora.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Calendar ortodox 2 octombrie 2024. Cine a fost Sf. Ciprian şi la ce foloseşte acatistul lui
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit un prezentator celebru: A fost un prieten feroce
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Tortul de ciocolată al Reginei Maria. Rețeta desertului regal
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce stare se află victima, după atacul violent
Cancan.ro
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu a 'moștenit' averea unui baron celebru
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România schimbă banii. Anunț oficial BNR despre trecerea la Euro
StirileBZI
Cea mai mare pensie din România depășește 100.000 de lei lunar! A muncit doar 18 ani cu carte de muncă!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Dezbatere între candidații la vicepreședinție: Walz și Vance se confruntă pe teme fierbinți
MediaFlux
A început RĂZBOIUL! BOMBARDAMENTE INTENSE azi-noapte!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov