Cauza apariției unui herpes bucal constă în contactarea unui virus numit Herpes Simplex tip 1 sau HSV-1 prin contact direct cu leziuni infectate sau cu fluide biologice precum saliva. De aceea, printre măsurile de prevenire ale herpesului se numără evitarea contactului cu obiectele de igienă personală folosite de cei care suferă de herpes.
Cum stresul și imunitatea scăzută slăbesc organismul și-l predispun la diverse boli, este indicat și în acest caz să reduci pe cât mai mult posibil perioadele stresante și să adopți metode prin care să-ți sporești capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni.
În mod obișnuit, herpesul dispare spontan în decurs de 10 zile. Cele mai multe tratamente țintesc simptomele, nu cauza lor, adică virusul, și acționează rapid când sunt aplicate de la primele simptome.
Din farmacii, poți procura fără rețetă creme antiinflamatoare, care calmează neplăcerile provocate de herpes. Medicamentele orale antivirale trebuie să fie recomandate de medic. Pot fi însă ineficiente după 3-4 zile de la manifestarea herpesului.
Citeşte şi Uleiul bun la toate: te scapă de acnee, negi, herpes, dureri dentare şi infecţii
Unguentele usucă herpesul
Leacurile naturiste pot să te ajut e când ai herpes, dar dacă vrei să nu te supere prea des, adresează-te unui dermatolog sau medic de familie. Copiii, gravidele și cei care se știu imunodepresivi au nevoie de sfaturi și tratament din partea unui specialist. Veziculele apărute în jurul nasului sau a gurii pot fi foarte dureroase. În aceste cazuri, unguentele antivirale opresc agravarea bolii. De obicei, se aplică de două ori pe zi și usucă veziculele, care se desprind. Mai mult, nu există riscul de a lăsa urme.
Și plasturii pot grăbi vindecarea. Aplicaţi pe locul unde apare herpesul şi schimbaţi de trei ori pe zi, acționează în timp scurt. Avantajul lor este că sunt estetici, ascunzând veziculele.
Extrapont
Crema cu glicină tratează herpesul și face ca boala să nu recidiveze în timp scurt. Folosește-o de 3-4 ori pe zi pentru a obține rezultate bune.
Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui usturoi pe herpes
Tratamente cu efect rapid
Dacă unguentele menţin umedă zona afectată, cere medicului de familie să-ți prescrie tablete sau plasturi. Comprimatele antivirale stopează evoluția herpesului, alină durerea şi scurtează durata de manifestare a herpesului.
Urmează tratamentul așa cum te-a sfătuit medicul, respectând durata și numărul de tablete. Este bine să continui tratamentul pentru câteva zile în plus după dispariţia simptomelor herpesului.
Cum tratamentul accelerează vindecarea, dar nu atacă virusul herpetic, după ce leziunile dispar, virusul rămâne în corp, iar boala poate să recidiveze.
Atenție la factorii care favorizează recidivele!
Leziunile herpetice pot să reapară în anumite condiții. Cele mai expuse persoane sunt gravidele, cei diagnosticați cu boli infecțioase sau care au suferit recent un șoc emoțional. Și atunci când traversezi o perioadă foarte stresantă sau când sistemul imunitar este pus la încercare pot să se ivească probleme cu herpesul.
Descoperă ce remedii naturiste te ajută să scapi rapid de herpes AICI