Ce boli se pot trata cu pătlagină

Cunoscută şi drept iarba bubei ori iarbă grasă,  pătlagina este un ajutor de nădejde în tratarea multor boli, fiind folosită încă de pe vremea strămoşilor noştri ca medicament natural.
Romania TV
21 iul. 2016, 08:26
Ce boli se pot trata cu pătlagină

Calmează pielea iritată şi înţepăturile de insecte

Pătlagina este bogată în uleiuri volatile, fiind indicată în tratarea iritaţiilor pielii. Fierbi o mână de frunze prospete într-un litru de apă, până ce ce dă în clocot. Înmoi un tifon în acest amestec şi aplici pe zonele cu probleme. De ajutor este şi unguentul de pătlagină, care se găseşte la magazinele cu produse naturale. Crema este utilă şi în tratarea hemoroizilor.

În cazul înţepăturilor de insecte, aplici frunze proaspete de pătlagină direct pe locul afectat, pentru a reduce inflamaţia, senzaţia de mâncărime şi de usturime. Pentru un efect mai rapid,aplică pe zona afectată frunze de pătlagină zdrobite.

Citeşte şi  3 plante pe care amerindienii le folosesc pentru a vindeca toate bolile, de la dureri musculare la cancer!

Reduce colesterolul

Planta este de ajutor şi persoanelor care au nivelul ridicat al colesterolului „rău”, pentru că ajută la reducerea valorilor acestuia. Se beau câte 3 căni de ceai de pătlagină în fiecare zi, într-o cură de o lună. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate peste care pui 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute.

Şi cei care suferă de hipertensiune arterială şi ateroscleroză pot folosi acest remediu. Efectele benefice pentru inimă se datorează conţinutului de potasiu, magneziu şi zinc. Bei câte 2 căni de ceai pe zi, o lună de zile.

În caz de stomatite, încearcă gargara cu infuzie de pătlagină, care se face din 2 linguri de frunze uscate și mărunțite, la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat 10-15 minute. Faci gargara când infuzia este la temeperatura camerei. Repetă procedeul de 3-4 ori pe zi, până când apar îmbunătățiri.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Metoda simplă prin care recunoști care sunt legumele naturale și sănătoase. Un cultivator experimentat din Dăbuleni a dezvăluit secretul
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Ministerul Afacerilor Externe recomandă părăsirea IMEDIATĂ din următoarea țară! „Evitați zborurile către acest stat!!”
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ion Țiriac s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu premiile promise medaliaților olimpici
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit cea mai iubită și frumoasă actriță. A fost o femeie uimitoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Ucraina a primit primele sale avioane de luptă F-16 de fabricație americană
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?