MEDICI: Şerban Ionescu NU are neuroborelioză, în România este epidemie de acest diagnostic

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe actorul Şerban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, miercuri, că acesta nu are neuroborelioză şi că în România asistăm la un fenomen îngrijorător al "epidemiei de diagnostic" legat de această boală.
Romania TV
30 mai 2012, 15:49

"Din păcate, în România, mai ales în Bucureşti, asistăm la un fenomen care a devenit îngrijorător, respectiv «epidemia de diagnostic de neuroborelioză». Întrucât subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat şi noi de unde vin astfel de informaţii şi am aflat un lucru îngrozitor şi surprinzător în acelaşi timp, şi anume că există un grup de persoane, dintre care nu toţi sunt medici, care sunt angajaţi în a eticheta oameni cu neuroborelioză, iar dintre persoanele care sunt medici, una în acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, şi nici specialist în boli infecţioase, adică oameni care au competenţa să diagnosticheze o neuroinfecţie", a spus prof. dr. Băjenaru.

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu a explicat că nu toţi oamenii cu borelioză au neuroborelioză. "Neuroborelioză ajung să aibă între cinci şi maximum 12% din cei care au fost infestaţi cu borelia", a precizat Băjenaru.

Specialistul a subliniat şi că există criterii de diagnostic, în primul rând clinic, care se asociază cu o serie de teste de laborator făcute în unităţi acreditate conform ghidurilor de diagnostic şi tratament europene. "Ca să revenim la această epidemie a unui grup diagnostic, ca şi clinicieni, nu au nicio competenţă să pună acest diagnostic. De asemenea, testele de laborator folosite sunt neacreditate. În toate testele pe care noi le-am verificat, testele sunt negative şi, chiar dacă ar fi fost pozitive, într-un laborator acreditat testele nu pun diagnostic. Se ştie că, în populaţia normală, între 12 şi 20% din aceasta poate exista serologie pozitivă, de aceea toate datele trebuie coroborate cu tabloul clinic. Nu are niciun fel de susţinere toată această isterie făcută de acest grup de indivizi", a mai spus prof. dr. Băjenaru.

Potrivit lui Băjenaru, este "dramatic şi inacceptabil ceea ce se întâmplă la nivel social, adică un grup de indivizi fără niciun fel de competenţă, unii şi fără activitate medicală, să pună un astfel de diagnostic şi, mai ales, să trateze".

"Şi chiar dacă un pacient cu scleroză multiplă ar fi muşcat de o căpuşă infectată şi ar face borelioză, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obişnuite. Pacientul cu scleroză multiplă care a făcut borelioză vindecă borelioaza cu antibiotic, dar nu scleroza multiplă. Cazul particular al lui Şerban Ionescu este clar acesta nu are neuroborelioză, din păcate această isterie a fost cultivată de nişte oameni care nu sunt autorizaţi şi nu au cunoştinţe în domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog", a conchis preşedintele comisie medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu.

Ovidiu Băjenaru a mai spus că, în cazul sclerozei multiple, această isterie este şi mai tragică. "Numai în Bucureşti există cinci sau şase bolnavi cu scleroză multiplă cu diagnostic cert, incluşi în program, şi care au cerut să iasă din program întrucât ei au neurobolerioză. S-au dus şi şi-au făcut o serie de teste suplimentare, după care au constatat că nu au această boală şi au cerut să redevină în program, dar din păcate locul fusese ocupat de alţi bolnavi care erau pe listele de aşteptare", a declarat medicul.

Şerban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion privat, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat pentru Mediafax medicul Bogdan Opriţa.

Actorul a fost diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. "Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice", a spus Vasile Cepoi.

„Din păcate, în România, mai ales în Bucureşti, asistăm la un fenomen care a devenit îngrijorător, respectiv «epidemia de diagnostic de neuroborelioză». Întrucât subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat şi noi de unde vin astfel de informaţii şi am aflat un lucru îngrozitor şi surprinzător în acelaşi timp, şi anume că există un grup de persoane, dintre care nu toţi sunt medici, care sunt angajaţi în a eticheta oameni cu neuroborelioză, iar dintre persoanele care sunt medici, una în acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, şi nici specialist în boli infecţioase, adică oameni care au competenţa să diagnosticheze o neuroinfecţie”, a spus prof. dr. Băjenaru.

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu a explicat că nu toţi oamenii cu borelioză au neuroborelioză. „Neuroborelioză ajung să aibă între cinci şi maximum 12% din cei care au fost infestaţi cu borelia”, a precizat Băjenaru.

Specialistul a subliniat şi că există criterii de diagnostic, în primul rând clinic, care se asociază cu o serie de teste de laborator făcute în unităţi acreditate conform ghidurilor de diagnostic şi tratament europene. „Ca să revenim la această epidemie a unui grup diagnostic, ca şi clinicieni, nu au nicio competenţă să pună acest diagnostic. De asemenea, testele de laborator folosite sunt neacreditate. În toate testele pe care noi le-am verificat, testele sunt negative şi, chiar dacă ar fi fost pozitive, într-un laborator acreditat testele nu pun diagnostic. Se ştie că, în populaţia normală, între 12 şi 20% din aceasta poate exista serologie pozitivă, de aceea toate datele trebuie coroborate cu tabloul clinic. Nu are niciun fel de susţinere toată această isterie făcută de acest grup de indivizi„, a mai spus prof. dr. Băjenaru.

Potrivit lui Băjenaru, este „dramatic şi inacceptabil ceea ce se întâmplă la nivel social, adică un grup de indivizi fără niciun fel de competenţă, unii şi fără activitate medicală, să pună un astfel de diagnostic şi, mai ales, să trateze”.

„Şi chiar dacă un pacient cu scleroză multiplă ar fi muşcat de o căpuşă infectată şi ar face borelioză, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obişnuite. Pacientul cu scleroză multiplă care a făcut borelioză vindecă borelioaza cu antibiotic, dar nu scleroza multiplă. Cazul particular al lui Şerban Ionescu este clar acesta nu are neuroborelioză, din păcate această isterie a fost cultivată de nişte oameni care nu sunt autorizaţi şi nu au cunoştinţe în domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog”, a conchis preşedintele comisie medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu.

Ovidiu Băjenaru a mai spus că, în cazul sclerozei multiple, această isterie este şi mai tragică. „Numai în Bucureşti există cinci sau şase bolnavi cu scleroză multiplă cu diagnostic cert, incluşi în program, şi care au cerut să iasă din program întrucât ei au neurobolerioză. S-au dus şi şi-au făcut o serie de teste suplimentare, după care au constatat că nu au această boală şi au cerut să redevină în program, dar din păcate locul fusese ocupat de alţi bolnavi care erau pe listele de aşteptare”, a declarat medicul.

Şerban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion privat, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat pentru Mediafax medicul Bogdan Opriţa.

Actorul a fost diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. „Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus Vasile Cepoi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!