Zidul cafenelei era complet acoperit. Proprietarul localului începuse lucrări de restaurare a monument istoric în Los Angeles şi aşa a descoperit neonul.
„Faptul că un singur tub a continuat să lumineze în tot acest timp mi se pare uimitor”, a declarat Andrew Meieran, proprietarul cafenelei.
„Pentru că a fost complet acoperit, precum şi datorită simplităţii construcţiei, neonul a rezistat atâta timp. Este doar neon, gaz şi sticlă. Nimic mai mult”, a spus la rândul său un specialist în neoane, Eric Lynxwiler, adăugând că „cel mai simplu mod de a afla cât de vechi este ar fi să-l spargem şi să analizăm compoziţia chimică. Dar nu vrem să facem asta”.
Se pare că semnul de neon a fost montat în anii 1935, când localul a fost transformat într-un restaurant. Majoritatea pereţilor erau din sticlă transparentă iluminată din spate cu ajutorul neoanelor.
În cei 77 de ani, neonul a consumat curent de 17.000 de dolari. Actualul proprietar al cafenelei nici măcar nu se gândeşte să îl stingă.
În California mai există un văr şi mai bătrân al neonului. Centennial Light, singurul bec din lume care luminează fără oprire de peste 110 ani, într-o unitate de pompieri.