Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (AFDJ Galaţi) funcţionează ca regie autonomă, sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi îndeplineşte funcţia de autoritate de căi navigabile pe sectorul românesc al Dunării, de la intrarea în ţară (kilometrul 1075) până la ieşirea la Marea Neagră, pe braţul Sulina, în rada Sulina, pe braţele navigabile ale Dunării.
Oficialii Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi au comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET lista completă a sporurilor, primelor şi celorlalte drepturi, altele decât salariile, acordate angajaţilor săi.
Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi are 653 de angajaţi.
Iată care sunt cele mai importante avantaje ale angajării la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi:
•Toţi angajaţii Regiei primesc prime de Paşti, Crăciun, Ziua Marinei, fiecare dintre acestea în cuantum brut de 650 lei per salariat.
•Mai mult de jumătate dintre angajaţii Regiei primesc tichete de masă, în timp ce restul beneficiază zilnic de alocaţie de hrană.
•Cele mai mari sporuri le primesc cei 42 de angajaţi care lucrează cu fonduri externe. Aceştia au spor de până la 75% din salariul de bază pe care îl încasează lunar, cu excepţia perioadei în care sunt în concediu de odihnă.
•Doar 70 de persoane – adică în jur de 10% din numărul total al salariaţi al Regiei – primesc spor pentru condiţii nocive, vătămătoare, faţă de majoritatea angajaţilor Secretariatului General al Guvernului, de exemplu.
•Peste 30% dintre salariaţii Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos primesc lunar spor de izolare, cuprins între 100 lei şi 400 lei lunar per beneficiar.
Citeşte articolul complet pe economica.net.