De ce nu s-a dus Diaconu la Parchet: „Eram la DENTIST să-mi scot nişte fire din dinţi”

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost chemat joi, 31 mai, la Parchet pentru a i se aduce la cunoştinţă noi acuzaţii de conflict de interese. Diaconu nu a onorat însă citaţia pentru că, la ora la care trebuia să se întâlnească cu procurorii, era la dentist. Cel puţin aşa a declarat ministrul la România TV. El a fost prezent în schimb la o şedinţă la Ministerul Justiţiei pe tema anticorupţiei, de unde anunţase că în mod cert va merge la Parchet. Tot acolo, Ponta îi ceruse să se prezinte la audiere.
Romania TV
31 mai 2012, 14:39
De ce nu s-a dus Diaconu la Parchet:

Mircea Diaconu a declarat, la România TV, că nu a reuşit să ajungă la audierea de la parchet deoarece a fost la dentist, iar ora la care fusese invitat, ora 11.00, trecuse

„Mă rugaseră telefonic să mă duc azi. Nu mai ţineam bine minte ora, am avut o problemă la dinţi şi, după ce am coborât de pe scaunul stomatologic, le-am dat telefon şi le-am cerut să-mi mai spună încă o dată ora. „Eee, a trecut. A fost la 11”, a fost răspunsul. Şi zic: Bun! Acum nu pot că am program, că trebuie să plec din ţară să semnez contracte interstatale şi am stabilit împreună să ne vedem în jur de 10 – 11, ceva de genul asta. Stabilim noi data. Asta e tot ce s-a întâmplat. M-am văzut telefonic cu dânşii fără probleme”, a declarat Diaconu.

Diaconu a insistat asupra cauzelor care i-au împiedicat prezentarea la Parchet, spunând că s-a înţeles fără probleme cu procurorii.

„Nu am putut să mă duc la ora 11 pentru că am ui.., m-am dus să-mi scot nişte fire din dinţi, am avut o operaţie, ce să vă mai spun. Când am coborât de pe scaunul de stomatologie, am dat telefon şi am întrebat la ce oră e, că nu mai ţin minte. Mi-au zis că a trecut, că era la 11. Când am sunat era 12.30 şi atunci tot telefonic am zis că eu am acum treabă şi hai să ne vedem după aia că eu trebuie să plec în colo, în colo. Nicio problemă, au zis dânşii, făceţi-vă treaba şi ne vedem după 10 – 11 iunie”.

„Le-am spus că nu mă pot duce pentru că plec din ţară. N-am plecat încă pentru că azi am avut o reuniune importantă cu primul-ministru pe probleme de anticorupţie. Le-am spus că nu pot să vin acum, când te duci acolo nu poţi să stai jumătate de oră, e mai mult de stat. În noaptea asta plec, nu numai din ţară, plec într-un program întreg. E treaba mea cu dânşii. Am rezolvat-o telefonic, se ştia de ea. (…) Am amânat de comun acord telefonic până după 10 – 11 (iunie n.red.). Asta este realitatea absolută. Înţelegerea a fost că nu am timp acum şi că după aceea, după ce mă întorc, după ce plec şi din ţară, pentru că acum plec prin ţară, când mă întorc merg la dânşii şi stăm de vorbă cât e nevoie”, a conchis Diaconu.

Procurorii au confirmat că au fost anunţaţi de către ministrul Culturii că nu se poate prezentala audieri, invocând „motive obiective„, şi că doreşte ca audierea să fie programată în 11 iunie.

Diaconu nu s-a prezentat la audieri deşi premierul Ponta îi ceruse anterios, în urma unei şedinţe desfăşurate la Ministerul Justiţiei, să meargă la Parchet. „Mircea Diaconu trebuie să meargă acolo. Mi-a spus că a fost chemat, i-am zis să se ducă imediat acolo. E aproape Parchetul”, a spus Ponta.

Însuşi Diaconu, aflat la aceeaşi şedinţă care viza, culmea, strategia naţională anticorupţie,  declara pentru Mediafax că se va prezenta la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări legate de conflictele de interese.

Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese în urma unei sesizări înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

În octombrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul „C.I.Nottara”, pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.

Potrivit ANI, în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Maria Diana Diaconu a fost, în perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august2007, actor în cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.

Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului „C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, Diana Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Secţia „Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”.

În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim. În 15 august 2007, Maria Diana Diaconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic.

Beneficiul patrimonial, constând în veniturile salariale obţinut în perioada 2007 – 2010 de către Maria Diana Diaconu a fost de 83.684 de lei.

Pe de altă parte, Mircea Diaconu se află într-un litigiu cu ANI, care a constatat incompatibilitatea între calitatea sa de senator şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti, funcţie la care a renunţat.

Litigiul cu ANI a pornit după ce, în 27 ianuarie 2011, inspectorii de integritate au constatat că senatorul PNL Mircea Diaconu este în incompatibilitate din 2008, el fiind atât parlamentar, cât şi director-manager al Teatrului Nottara.

Diaconu a contestat în instanţă actul de constatare al ANI, însă a pierdut faza de fond a procesului. În 16 septembrie 2011, Curtea de Apel a respins contestaţia actorului. Cazul este pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Câteva luni mai târziu, Diaconu a anunţat că-şi dă demisia din funcţia de la Nottara.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!