ISIS: „Avem soldaţi în toată Europa”

Un fost jihadist ISIS a declarat că grupul său terorist l-a trimis din Siria în Germania, spunându-i că a fost ales pentru a lua parte la valurile de atentate asupra Europei. După ce a fost arestat, a mărturisit ce aveau de gând teroriștii.
Alina Costache
04 aug. 2016, 02:48
ISIS:

Harry Sarfo (27 de ani) s-a născut în Germania, dar a crescut în Marea Britanie. Acest lucru însă nu l-a îmiedicat să treacă de partea Statului Islamic și a petrecut trei luni în ascunzătoarea din Raqqa, informează Daily Mail. A fost arestat chiar atunci când a încercat să se întoarcă în Europa.

După ce a fost prins, el a acordat un interviu pentru New York Times în care a vorbit despre planurile teroriștilor. Sarfo a declarat jurnaliștilor că membrii ISIS nu mai doresc ca europenii să vină în Siria – indiferent în ce scop.

Comandantul grupului din care făcea parte i-a ordonat să se întoarcă în Europa pentru a pregăti un nou val de atentate. „El ne-a vorbit foarte deschis despre situație, spunând că au o mulțime de oameni în diferite țări din Europa care așteaptă ordinul de a-i ataca pe europeni. Iar asta a fost înainte de atacurile din Bruxelles și Paris.”

„Mi-au spus: «Poți să te duci înapoi în Germania? Pentru că de asta avem nevoie în momentul de față.» Și mereu spuneau că au nevoie de ceva care să se producă în același timp. Doreau mai multe atacuri simultane în Marea Britanie, Germania și Franța.”

Sarfo, care se află acum într-o închisoare de maximă securitate din Bremen, a mai dezvăluit cât de mulți teroriști, care au origini europene, au părăsit Siria pentru a se întoarce în locurile natale. Cât a stat în Siria, Sarfo a fost martorul antrenamentelor la care iau parte și copii – at pentru execuțiile brutale, cât și pentru bombardarea sinucigașă.

Sarfo s-a alăturat grupării teroriste deoarece s-a simțit atras de ideologia ISIS și de idealul de a uni oamenii sub un singur drapel, dar de asemenea, le-a spus liderilor că nu este pregătit să ia parte la atentate.

El s-a radicalizat după ce a fost forțat să părăsească Marea Britanie în 2010 și după ce a fost arestat în Germania sub acuzația comiterii unui jaf. În Închisoare, Sarfo a intrat în contact cu un membru Al-Qaeda care se ocupa de recrutarea teroriștilor. În acest fel, a reușit să se alăture Statului Islamic. 

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Rutier 2024. Obstacolul de care se tem toți șoferii. Sancțiunile sunt drastice
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'