Schimbarea vizează în special titlurile care ascund în mod intenționat informațiile necesare pentru a înțelege ceea ce conține un articol sau exagerează pentru a induce în eroare cititorii și a-i încuraja să deschidă un link către un articol publicat pe altă pagină, informează Agerpres.
„Oamenii ne-au spus că vor să vadă mai puține publicații cu titluri destinate să atragă click-uri”, explică Facebook într-un mesaj pe blogul său oficial. Compania primește mii de plângeri pe zi în legătură cu acest gen de titluri, a declarat Adam Mosseri, vicepreședinte de management de produs pentru News Feed.
Într-un efort de a elimina clickbait-ul de pe site-ul său, Facebook a creat un sistem care identifică și clasifică astfel de titluri. Compania poate determina apoi ce pagini sau domenii web postează mari cantități de titluri clickbait și le afișează mai jos în News Feed. Cu această actualizare, oamenii vor vedea mai puține asemenea articole și mai multe informații pe care le doresc mai sus în fluxul lor de noutăți.
Schimbările de algoritm ale rețelei, care revendica 1,71 miliarde de utilizatori la sfârșitul lunii iunie, sunt foarte urmărite de către editorii de site-uri, deoarece acestea pot avea o mare influență asupra traficului către paginile lor și, în consecință, asupra veniturilor lor din publicitate.