Potrivit prorectorului Andrei Tica de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova, niciun student nu a depus până în prezent vreo plângere sau sesizare la rectorat prin care să reclame că profesorul cerea bani.
„Noi am fost informaţi, vineri dimineaţă, de Parchet că profesurul Gorunescu este cercetat pentru luare de mită în formă continuată. Este regretabil ceea ce se întâmplă şi fără precedent în istoria Universităţii de Medicină şi Farmacie. Eu personal nu cred că a pus mâna pe bani, mai ales că profesorul este o adevărată capacitate în domeniu”, a declarat Andrei Tica, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.
El a mai spus ca senatul Universităţii nu va lua nicio măsură împotriva profesorului până când nu i se va dovedi vinovăţia.
La rândul său, avocatului lui Florin Gorunescu susţine că profesorul nu a luat niciodată mită.
„Clientul meu este nevinovat, a luat banii pentru consultaţii. Studenţii care nu au fost la cursuri obişnuiesc să vină la astfel de cosultaţii înaintea examenelor, iar profesorul le face o sinteză a materiei, pentru a promova examenele. Nu a luat mită”, a declarat avocatul Bogdan Firuleasa.
Florin Gorunescu va fi adus, vineri după-amiază, la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.
Prodecanul Florin Gorunescu de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova a fost reţinut, joi seară, după ce a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce primea 350 de euro mită de la un student pentru a-i asigura promovarea la un examen.
Flagrantul a fost realizat după ce mai mulţi studenţi au depus plângeri împotriva prodecanului pentru că acesta le-a pretins bani pentru promovarea examenelor atât în sesiunea din iarnă, cât şi în cea din vară.
Flagrantul a fost organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie împreună cu cu cei de Serviciul Român de Informaţii.