Având virtuți medicinale și cosmetice uimitoare, argila este potrivită pentru orice tip de ten. Măștile cu argilă au proprietăți antiîmbătrânire și sunt recomandate celor cu pielea foarte uscată, cât și pentru tratarea și prevenirea acneei.
De câte feluri este
Conţinutul de minerale este şi cel care determină culoarea acestei pulberi. Există argilă albă, verde, roşie, galbenă, roz şi albastră, fiecare fiind recomandată pentru diverse probleme ale tenului.
Argila galbenă poate fi folosită pentru a elimina toxinele, substanțele chimice, impuritățile și metalele grele din piele. Este o sursă bogată de minerale, cum sunt magneziu, dioxid de siliciu și calciu.
Argila verde are proprietăți de a absorbi excesul de sebum si, prin urmare, este potrivită pentru tenul gras și predispus la acnee. În ea se găsește oxid de magneziu, care curăță pielea și absoarbe grăsimea.
Citeşte şi Cum se realizează şi ce efecte miraculoase are masca cu namol pentru ten
Argila roșie este bogată în oxizi de fier, care readuc luminozitatea pielii.
Unde o aplici și cât de des
Masca cu argilă nu trebuie să fie aplicată pe toată fața. Limitează-te la obraji, frunte, nas și bărbie, evitând ochii și buzele. Cât de des o poți folosi? Dacă ai tenul gras, fă-ți o mască cu argilă de 2-3 ori pe săptămână. Pentru cele care au pielea uscată, o dată pe săptămână este suficient.
Cum prepari masca cu argilă verde
Aceasta exfoliază delicat tenul. De asemenea, este utilă în cazul în care pielea trebuie să se vindece în urma unei reacții alergice, arsuri solare sau răni.
Pune într-un vas 1 lingură de argilă verde, 2 linguri de oțet de mere și 1 picătură de ulei esențial de tămâie. Omogenizează până obții o pastă tartinabilă și aplic-o pe piele, evitând zona ochilor și a buzelor. Spală-te pe față după 10 minute. Dacă masca îți provoacă mâncărimi, îndepărteaz-o mai devreme cu apă călduță.
Aplică acestă mască facială cu perle – face minuni pentru ten!