„Avem în lucru legea vaccinării. O să o promovăm probabil în septembrie. Legea care are în vedere și stocuri mult mai largi, care să asigure mult mai bine nevoia de vaccinare a populației„, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.
Proiectul legii vaccinării ar fi trebuit supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii aprilie. Atunci, secretarul de stat în Ministerul Sănătăşii, Victor Strâmbu, spunea că ministerul este determinat în a duce la bun sfârșit inițiativa legislativă, cu ajutorul Parlamentului. De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, declara că în proiectul de lege sunt menționate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B, rubeolă, rujeolă și oreion.
„Acestea vor fi antigenele — cum doriți să le spuneți: „înalt recomandate”, „obligatorii”. Cuvântul acesta „obligatoriu” revine și este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred că noi trebuie să ne referim la legea sănătății obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinării obligatorii, la care toată lumea trebuie să contribuie”, spunea Rafila.
CITEŞTE ŞI: Voiculescu: Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului de sănătate