Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, despre reacţia lui Tăriceanu: În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, afirmă că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu are dreptate când spune că "preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă", susținând că "unora a început să le placă șefia".
Filip Stan
18 aug. 2016, 08:57
Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, despre reacţia lui Tăriceanu: În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă

„Nu, domnul Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă, justificând de ce nu a stat și dânsul la aceeași coadă, cu mulți alți oameni, pentru ridicarea permisului. Pentru mine nu este deloc așa cum spune. În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție. Nu am pașaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetița la școală, stau când este nevoie la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative și, din aceste experiențe, eu una, învăț foarte multe lucruri când sunt alături de cei care așteaptă, civilizați, ca și mine”, a scris ministrul Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ea a afirmat că statul la coadă și contactul cu oamenii au reprezentat „cea mai bună lecție” pentru luarea de către Guvern a primelor decizii de simplificare în administrație.

„Coada și, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice mi-au fost cea mai bună lecție în ședințele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administrație, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii. Și acolo unde nu am putut încă, așa cum ne-am dorit, când altă soluție chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus câteva scaune în holul din fața ușii pentru oamenii care așteptau să își rezolve problemele. Și un bidon cu apă”, a completat Violeta Alexandru.

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a adăugat că, după aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simte că este tot cetățean.

„Sunt convinsă că sunt antipatică atunci când spun că unora a început să le placă șefia, funcția, faptul că li se deschide ușa să nu cumva să atingă clanța și, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca și când ar fi Dumnezei. Se pierde ușor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcția publică, dar, în final, ține de noi, de fiecare din noi, să ne oprim și să avem puterea să recunoaștem. Dacă vrem. După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care și eu sunt tot cetățean, alături de concetățenii mei. Așa îmi educ și fetița”, a susținut Violeta Alexandru.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că preocuparea celor cu funcții importante în stat este să se dedice în principal problemelor societății și comunităților și „nu statului la coadă”.

Afirmația a intervenit în contextul în care presa a relatat că Tăriceanu a eludat săptămâna trecută coada la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru a-și reînnoi permisul de conducere, din acest motiv fiind făcută și o plângere la DNA. „Nu înțeleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge să fie o problemă de DNA”, a spus președintele Senatului.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'