O igienă riguroasă
În primul rând, este nevoie de o igienă ca la carte, pentru a elimina bacteriile responsabile de mirosurile neplăcute de transpirație. Asigură-te că te speli în fiecare zi și că te usuci în mod corespunzător, fiindcă bacteriile și ciupercile tind să se înmulţească pe pielea umedă .
Ai grijă ca pielea dintre degetele de la picioare şi axilă să fie întotdeauna curată. Schimbă în mod regulat prosopul.
Ai grijă la vestimentaţie!
Purtarea de fibre sintetice împiedică pielea să respire, ceea ce înseamnă că se creează un mediu favorabil pentru hiperhidroză (transpirație excesivă). Aşa că este de preferat să porţi haine din materiale naturale, cum ar fi bumbacul.
Același lucru este valabil şi pentru pantofi: preferă pantofii din piele, nu cei din materiale care să favorizeze transpiraţia. Alege deodorante care să ţi se potrivească. Poţi opta şi pentru cele naturale, cum este cel din piatră de Alaun.
Citeşte şi Sfaturi rapide să îndepărtezi mirosul de transpiraţie
Bicarbonatul de sodiu, un aliat natural
Bicarbonatul de sodiu are o acțiune antibacteriană și poate fi folosit ca un antipersiprant. Pentru a combate transpirația abundentă în zona axilei, aplică deodorant sub braţe, dar niciodată după ce te-ai epilat.
Pentru a combate transpirația excesivă a picioarelor, presară bicarbonat de sodiu în pantofi.
Alte soluţii eficiente
Există și alte tratamente naturale eficiente împotriva transpirației:
– Gelul cu aloe vera poate fi aplicat direct pe axile: hidratează pielea şi previne apariţia mirosului neplăcut. În plus, are efect răcoritor.
– Talcul este un mineral care, datorită proprietăților sale absorbante, ajută la reglarea transpirației în timp ce oferă hidratare pielii.
– Salvia ajută la reglarea transpirației. Dacă tanponezi axilele cu şervete îmbibat în zeamă de lămâie, vei scăpa de mirosul neplăcut, pentru că elimină bacteriile.
Află cum să scapi de transpirația abundentă cu ceaiuri din plante