Supele hidratante
Supele facilitează o hidratare imediată. Cum legumele sunt ingredientul lor principal, supele reprezintă o sursă de vitamine şi minerale. În plus, unele legume sunt excelente contra gripei. Este cazul cepei. Morcovul este util pentru a preveni problemele cu vederea, datorită vitaminei A pe care o conține.
Condimentele care se folosesc pentru a da gust supei au și ele un rol important pentru creșterea temperaturii corporale. De asemenea, usturoiul favorizează producerea de anticorpi.
Ceaiul, remediu contra gripei
Infuziile ajută la menținerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează și potențează funcționarea sistemului imunitar, precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conținut de vitamina C, acționează ca antigripal natural. De asemenea, ceaiurile sunt bune şi pentru detoxificarea corpului.
Citeşte şi Dr. Oz: Vitamine şi minerale vitale pe care le poţi lua din alimente
Fructele şi legumele, pentru imunitate puternică
Legumele și fructele proaspete protejează sistemul imunitar. Deși consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creșterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiștii recomandă consumul fructelor și legumelor de sezon. Broccoli este o altă alegere bună, datorită vitaminei K.
Lactatele, pentru un plus de vitamine și minerale
Produsele lactate asigură menținerea unor niveluri optime de vitamina B și vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experții recomandă consumul de lapte de migdale, care, datorită conținutului mare de calorii, este o sursă de energie și reglează temperatura.
Află care sunt ceaiurile de băut toamna, ca să scapi de răceli