Mircea Dumitru, despre plagiatul ministrului Petre Tobă: Rezultatele analizei comisiei CNATDCU, săptămâna viitoare

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a anunţat că rezultatele analizei comisiei de specialitate din cadrul CNATDCU în cazul acuzaţiilor de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, sunt aşteptate la începutul săptămânii viitoare.
Filip Stan
01 sept. 2016, 12:02
Mircea Dumitru, despre plagiatul ministrului Petre Tobă: Rezultatele analizei comisiei CNATDCU, săptămâna viitoare

„Comisia trebuie să termine această analiză şi aşteptăm rezultatele acestei analize la începutul săptămânii viitoare”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a propus, pe 22 august, menţinerea titlului de doctor al ministrului de Interne, Petre Tobă, potrivit raportului transmis de membrii instituţiei către Ministerul Educaţiei, în document arătându-se că „cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă”.

Potrivit adresei transmisă în luna iunie, de către Universitatea de Apărare „Carol I”, ministerului Educaţiei, „instituţia, în callitate de IOSUD (n.r: instituţia organizatoare de studii universitare de doctorat), a analizat conţinutul tezei, constatând că acest demers ştiinţific este încă de actualitate, iar cercetarea ştiinţifică desfăşurată în calitate de doctorand a domnului Petre Tobă a fost utilă, căutând să identifice modalităţile de acţiune în domeniul cooperării poliţieneşti internaţionale, fapt ce se poate constata concret prin multitudinea de proiecte implementate de Poliţia Română alături de organisme internaţionale, privind urmărirea transfrontalieră, schimbul de personal şi de informaţii dar şi dotarea cu tehnică permanentă pentru susţinerea acestor proiecte”, scrie Mediafax.

Comisia de Etică din cadrul instituţiei a propus, în baza celor constatate, „menţinerea titlului de doctor acordat domnului Petre Tobă, prin ordinul 5223/29.08.2011”.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie 2015.

„Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (…) Au fost spuse multe neadevăruri şi, chiar aş putea spune, multe calomnii”, a declarat ministrul Petre Tobă, imediat după apariţia acuzaţiile, în cursul anului trecut.

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Se schimbă harta României. Cea mai lungă secetă a făcut dezastru. Râuri lungi și de 14 km au dispărut
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Concedieri MASIVE! Românii care rămân fără loc de muncă
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Desertul preferat al gurmanzilor. Află cum poți prepara o budincă de ciocolată cu înghețată
Ego.ro
Era cea mai frumoasă femeie din România. Cum a ajuns să arate azi...
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Antena 1 i-a furat PRO TV-ului concurentul de la Survivor! 😁 Au semnat pentru noua ediție a show-ului
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Anunțul cumplit făcut de Monica Pop. Boala gravă care o macină: Nu e ceva vesel
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Evoluția vremii în România: temperaturi mai ridicate și precipitații importante
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...