Dosar penal după „gafa” de la Spitalul Dej unde au fost încurcate cadavrele a două femei

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal care vizează fapte de neglijenţă în serviciu, după ce la Spitalul Municipal Dej două femei decedate în instituţia spitalicească au fost confundate la morgă şi, astfel, nu au mai ajuns la familiile lor, una dintre ele fiind deshumată vineri, când şi spitalul a demarat o anchetă internă în acest caz, relatează News.ro.
Filip Stan
02 sept. 2016, 19:21
Dosar penal după

Cele doua femei, una in varsta de 74 de ani din localitatea clujeana Nires si o alta in varsta de 66 de ani din Cluj-Napoca, au decedat duminica, la Spitalul Municipal din Dej.

Femeia orginara din Cluj-Napoca nu avea adresa completa in actul de identitate, astfel ca initial rudele acesteia nu au putut fi gasite.

Pentru batrana din Nires, insa, dupa efectuarea autopsiei, au fost realizate toate formalitatile, iar rudele au luat cadavrul acasa si miercuri l-au inmormantat.

Problemele au aparut joi, dupa ce cadavrul femeii din Cluj-Napoca a fost ridicat de la morga de catre o persoana care a descoperit chiar inainte de procesiunea religioasa ca trupul din sicriu este al unei necunoscute, fapt semnalat Spitalului din Dej.

Ulterior, politistii si personalul spitalului au constatat ca persoana inmormantata miercuri este cea care ar fi trebuit sa fie la Cluj-Napoca si invers si au solicitat un ordin judecatoresc de deshumare a persoanei ingropate la Nires.

Politia a deschis un dosar penal de neglijenta in serviciu, in rem, iar managerul Spitalul Municipal Dej a declarat ca in unitatea medicala se face o ancheta interna.

„Este extrem de grav si regretabil ce s-a intamplat. Pana azi, daca cineva m-ar fi intrebat inainte, nu as fi crezut ca asa ceva este posibil, dar s-a intamplat. Noi, ca institutie, avem proceduri clare in acest sens in ce priveste predarea cadavrelor catre apartinatori. Se pare, insa, ca in acest caz ceva s-a scurtcircuitat. Cineva a gresit si va raspunde pentru greseala facuta”, a explicat doctorul Mihai Pandrea, manager al Spitalului Municipal Dej.

Mihai Pandrea a explicat procedura de predare a cadavrelor catre apartinatori, spunand ca acestia trebuie sa identifice persoana decedata inainte de a o lua de la morga.

„In mod normal, pacientul, dupa deces, timp de doua ore ramane in pat. Apoi i se ataseaza o bratara de identificare si este transportat de catre personalul sectiei la morga unde este bagat la frigider si in functie de ceea ce se cere de catre medicii curanti se face sau nu autopsie, dupa care se face imbalsamarea si se face predarea pe baza de semnatura. Undeva, in acest proces, s-a gresit, pentru ca procedura spune ca apartinatorii trebuie sa identifice cadavrul”, a mai spus medicul.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'