Startul Jocurilor Paralimpice 2016. România, record de participare la Rio. Competiţia începe astăzi

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Jocurile Paralimpice de vară din 2016 se vor desfășura în perioada 7–18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro. 4.350 de sportivi din 176 de țări sunt așteptați să participe la Jocuri și se vor împarți 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice.
Filip Stan
07 sept. 2016, 06:31
Startul Jocurilor Paralimpice 2016. România, record de participare la Rio. Competiţia începe astăzi

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. La Jocurile Paralimpice de la Rio, România se va lupta pentru câștigarea medaliilor cu cea mai numeroasă echipă din istoria participărilor sale la această competiţie. 12 sportivi români ne vor reprezenta la categorii precum atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, para-canoe, înot și tenis de masă.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Cei 12 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio sunt: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Portdrapelul delegaţiei României va fi ciclistul Eduard Novak.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Jocurile Paralimpice din 2016 vor avea loc în Brazilia, între 7 şi 18 septembrie, fiind cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

La ediţia din 2004 a Jocurilor, România a participat cu doar doi sportivi, în 2008 cu patru, iar la Londra 2012, cu cinci sportivi.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Echipa României a participat duminică la ceremonia de recepţie, în Piaţa Satului Olimpic de la Rio, alături de echipele Belgiei, Poloniei, Siriei şi Trinidad-Tobago.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Ceremonia de deschidere este programată miercuri, de la ora locală 18,15 (joi, la 00,15, la Bucureşti) şi va combina tradiţia sportivă cu cele mai bune expresii culturale ale oraşului Rio şi ale Braziliei, subliniind forţa acestei ţări şi a poporului său, care este obişnuit cu provocările şi cu să îşi demonstreze creativitatea.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Comitetul Naţional Paralimpic a anunţat că, deşi România avea alocate doar două locuri în competiţia de nataţie, a mai primit dreptul de a înscrie un sportiv, după ce Octavian Ilina a îndeplinit baremul de calificare.

”Octavian Ilina va merge la Rio. El a făcut baremul şi s-a calificat pentru Rio, dar IPC a alocat doar două locuri la înot României, unul pentru o fată şi unul pentru un băiat. Am primit încă un loc pentru Octavian Ilina. El este primul tetraplegic care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice. Va lua startul la următoarele probe: 50 metri spate, 100 metri spate şi 200 metri liber. Astfel, România va fi reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Rio de 12 sportivi. Felicitări sportivilor, antrenorilor şi celor care i-au susţinut în toţi aceşti ani. Le dorim mult succes tuturor!”, a anunţat Comitetul Naţional Paralimpic.

Echipa României pentru Jocurile Paralimpice de la Rio a fost prezentată oficial în 17 august, sportivii tricolori urmând a concura la atletism, para-canoe, ciclism, judo pentru nevăzători, nataţie şi tenis de masă.

Cei 12 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio sunt: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Portdrapelul delegaţiei României va fi Eduard Novak.

Jocurile Paralimpice din 2016 vor avea loc în Brazilia, între 7 şi 18 septembrie, fiind cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

La ediţia din 2004 a Jocurilor, România a participat cu doar doi sportivi, în 2008 cu patru, iar la Londra 2012, cu cinci sportivi.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Jocurile Paralimpice, dedicate sportivilor cu dizabilităţi, au o istorie de 56 de ani. Prima ediţie s-a desfăşurat în 1948, dar abia din 1960 a început tradiţia organizării evenimentului la scurt timp după Jocurile Olimpice.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Iniţial, la întreceri au putut participa doar atleţi aflaţi în scaune cu rotile. Ulterior, disciplinele s-au diversificat. Din 1976, au fost acceptaţi cei cu picioare amputate sau cu deficienţe de vedere, scrie europafm.ro.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurile Paralimpice este înotătoarea americană Trischa Zorn, acum în vârstă de 52 de ani, oarbă din naştere, şi care a adunat în palmares 55 de medalii, dintre care 41 de aur.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. BBC aminteşte că, în urmă cu 4 ani, la Londra, au fost doborâte 251 de recorduri.

Startul Jocurilor Paralimpice 2016. Ediţia din acest an a Jocurilor Paralimpice,găzduită de Brazilia, s-a confruntat cu majore constrângeri bugetare.

DailyBusiness
Cutremur în rândul salariaților: Angajații vor putea să aibă un singur contract. Iată documentul
Spynews
Victor Slav nu a venit la ziua fiicei sale! Deși Bianca Drăgușanu l-a invitat, acesta a ales să o serbeze separat pe Sofia
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Locul secret din România unde erau ascunse pepite uriașe de aur. Aveau zeci de kilograme și o puritate excepțională
Capital.ro
Elena Udrea, ELIBERATĂ azi din închisoare? Decizia de la Instanța Supremă
Playtech.ro
ȘOC! Delia a ajuns de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față! Zici că e Loredana Groza
DailyBusiness
Vot final! S-a anunțat data la care românii vor putea merge în SUA fără viză
Adevarul
Operaţiunea „Săgeţile Nordului”. Divizia armatei israeliene care a rupt spatele Hamas este vârful de lance al invaziei din Liban
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Avertisment ANM. Meteorologii au emis cod roșu de furtuni. Până când este valabilă atenționarea
Spynews
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți bugetarii. Nu mai au voie să facă asta
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
„Astăzi a plecat la Domnul”. El este Ion, tânărul care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier, în Italia. Bărbatul participase la o slujbă religioasă înainte de tragedie
Cancan.ro
Dezvăluiri în premieră despre Ana Maria Vasiliu și amantul ei din Olanda. Soacra ei rupe tăcerea: „El nu știa că ea e...
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Legea care de astăzi intră în vigoare în toată România. Se aplică la nivel național
StirileBZI
Acești români primesc 5.000 de euro de la stat! Din luna octombrie se pot depune dosarele pentru a lua banii
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Bărbat reținut pentru ucidere din culpă și conducere fără permis după accident mortal în Dâmbovița
MediaFlux
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL. Au lansat INVAZIA TERESTRĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Monopol de un sfert de veac: Spitalul de Urgență Floreasca, captiv în mâinile unui singur furnizor de oxigen medicinal