„Ii asigur pe bucuresteni ca vor avea apa calda si caldura, nu se pune problema niciunei intreruperi, asa cum se vehiculeaza acum in spatiul public, in incercarea de a induce panica in populatie si de a scoate vinovata Primaria Capitalei intr-o problema cate treneaza de peste 10 ani. In aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN si Ministerul Energiei pe tema situatiei RADET-ELCEN. Am stabilit ca vom avea o intalnire luni la pranz cu toti factorii responsabili. Problema este si a Guvernului, acesta trebuie sa creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subventia pentru RADET este platita la zi, iar Primaria Capitalei este pregatita in acest moment sa achite in totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care asteapta ridicarea de catre ELCEN a popririi din contul Escrow”, a precizat Primarul General, care a amintit ca zilele acestea a facut apel la membrii Guvernului sa se implice in rezolvarea situatiei problematice dintre RADET si ELCEN precum si in gasirea unor solutii urgente pentru a asigura necesarul financiar atat al RADET, cat si al ELCEN SA.
Bucureştiul poate rămâne fără apă caldă din 10 septembrie. Anunţul ELCEN şi condiţiile Distrigaz Sud
Primarul General a explicat in scrisoarea deschisa adresata Guvernului ca nu se poate pune in pericol intreg bugetul Primariei Capitalei, pentru scoli, gradinite, spitale, pentru proiectele de infrastructura si alte nevoi urgente, pentru a plati in doua – trei luni o datorie istorica de 10-15 ani pe care o au aceste unitati economice.
De asemenea, RADET a anunţat vineri că nu sunt probleme cu furnizarea apei calde la Bucureşti, cu excepţia unor zone unde se fac lucrări.
„In prezent, se livreaza apa calda în parametri functionali în aria Municipiului Bucuresti, fara disfunctionalitati cauzate de decizia de limitare a debitului de gaze naturale catre Cet Vest apartinând ELCEN. Va facem precizarea ca în sectoarele 3 si 5, RADET Bucuresti continua lucrarile de revizie si reparatii necesare pregatirii sistemului pentru sezonul de încalzire viitor, aproximativ 40 de blocuri fiind în cursul zilei de azi, pâna la orele 14, 18, respectiv 19, fara apa calda”, informează RADET într-un comunicat.
Primarul General, Gabriela Firea, a aprobat actualizarea Programului Coordonator Anual de executie pentru lucrarile de investitii tehnico-edilitare si de modernizare-reabilitare sistem rutier de pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Potrivit Programului Coordonator Anual, pentru anul în curs, sunt prevăzute aproximativ 2.000 de lucrări la nivelul Capitalei.
Acest program cuprinde planificarea tuturor lucrarilor de investitii, declarate de administratorii retelelor tehnico-edilitare: RADET, ApaNova, RATB, Engie, Telecom, Enel, Metrorex, Luxten, NetCity Telecom,
administratorii domeniului public (ADP-urile de sector si Administratia Strazilor Bucuresti), primariile de sector, precum si directiile de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.
Mai exact, prin realizarea acestui calendar al lucrailor de la nivelul Capitalei, Municipalitatea urmareste corelarea lucrarilor tehnico edilitare intre ele dar si coordonarea acestora cu lucrarile de modernizare si
reabilitare sistem rutier. De asemenea, se are in vedere si scurtarea perioadei de ocupare a suprafetei afectate de lucrari: carosabil, trotuar, spatii verzi, informeaza municpalitatea intr-un comunicat.
Conform sursei mentionate, potrivit Programului Coordonator Anual, pentru anul in curs, sunt prevazute aproximativ 2000 de lucrari la nivelul Capitalei, cum ar fi: lucari de modernizare-reparatie sistem rutier, lucrari de extindere, modernizare si inlocuire retele electrice, lucrari de extidere sau inlocuire retele de apa si canalizare, lucrari de construire retele canalizare NetCity, lucrari de modernizare retele termice primare si secundare RADET, lucrari de inlocuire retele termice de distributie, lucrari de inlocuire, extindere si modernizare conducte gaze si lucrari de modernizare retea iluminat public.
Conform acestei planificari, cele mai multe lucrari de investitii vor fi executate de catre ENEL (647 lucrari), Engie: (526 de lucrari) si RADET (303 lucrari). Detalii, aici.