O anchetă cu multe semne de întrebare în care sunt cercetaţi un şofer şi o asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanţă Roşiori de Vede este „plimbată”, de aproape doi ani, între Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi Parchetul Giurgiu, potrivit evz.ro. Șocant în acest caz este faptul că cei doi, acuzați că se fac vinovați de moartea unui om, susțin că nu au făcut altceva decât să oprească și să acorde primul ajutor unei victime aflate pe marginea drumului. Şoferul ambulanţei, Ionel Stroe, de 42 de ani, riscă să rămână fără locul de muncă după ce a primit, zilele trecute, vestea că i-a fost suspendat permisul de conducere, fiind acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără ca dosarul să ajungă în instanţă.
Povestea acestui caz începe pe data de 1 noiembrie 2014. În seara acelei zile, ambulanta condusă de Ionel Stroe se întorcea de la Spitalul „Floreasca”, din București, către Roșiorii de Vede, împreună cu asistenta Mariana Stănescu. În localitatea Copaciu, şoferul a observat pe partea dreaptă a carosabilului un om căzut. Acesta susţine că a întors mașina, pentru că cel mai apropiat spital ar fi fost cel de la Ghimpați unde, legal, dacă omul era în viață, era obligat să-l transporte. A oprit lângă victimă, însă asistenta medicală a constatat că omul este decedat, nemaiavând puls.
La o zi după incident, 2 noiembrie 2014, Ionel Stroe a fost invitat la sediul Poliției din Roșiorii de Vede ca să dea o declaraţie. După aceea a aflat că polițiștii din județul Giurgiu îl bănuiesc pe el că ar fi autorul accidentului care a condus la moartea lui Iulian Mihăiță Tănase.
Reținuți 24 de ore
Abia pe 6 noiembrie o echipă de la Poliţia Rutieră Giurgiu a venit la Roşiori să îi audieze şi să verifice ambulanţa care se afla într-un service din Alexandria.
„Subcomisarul Ionuț Vereș a zis că vrem să acoperim urmele. Noroc că ambulanța era în parcarea de la service”, a povestit Stroe. Poliţiştii din Giurgiu a verificat autosanitara. „Domnul Vereş a văzut o pată brun roşcată şi a zis: „Gata!V-am prins, ăsta e sânge”, a relatat şoferul ambulanţei. A fost adusă lampa cu ultraviolete, s-au luat probe şi au fost găsite şi patru fire de păr. Pe baza acestor „probe”, șoferul și asistenta medicală au fost reținuți, timp de 24 de ore, pe data de 18 noiembrie.
„Procurorul ne-a pus imediat în libertate pentru că a considerat că nu sunt probe suficiente”, a explicat Ionel Stroe.