Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiție a comis o eroare incredibilă. Aceștia au emis presei un comunicat prin care anunțau că cele două suriri care sunt acuzate că au furat bani din conturile clienților unei bănci din Zlatna rămân cu arestul preventiv, conform hotărârii Tribunalului Alba. În realitatea, doar una a fost arestată preventiv. Eroarea a fost descoperita de reporterii România TV și le-a fost comunicată celor de la Parchet, astfel că luni după-amiaza, magistraţii au dat o erată prin care îşi îndreaptă greşeala.
Una dintre cele două angajate ale sucursalei din Zlatna a CEC Bank, suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei unui număr de 108 clienți, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în cursul serii de sâmbătă, de către Tribunalul Alba.
„Admite propunerea Ministerului Public — Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și în consecință (…) dispune arestarea preventivă a inculpatei pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2016 și până în data de 09.10.2016 inclusiv”, potrivit soluției pe scurt postate pe site-ul Tribunalului Alba.
Conform informațiilor de pe portalul instanței, Elena Meteșan a formulat deja contestație împotriva deciziei Tribunalului Alba.
Femeia, în vârstă de 55 de ani, este cercetată pentru delapidare și înșelăciune. Sora sa, de 47 de ani, este cercetată în libertate, procurorii neformulând pentru aceasta cerere de arestare preventivă.
Cele două surori, angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, au fost reținute în cursul serii de vineri de polițiști.
Carduri bancare, înscrisuri, documente și tipizate de uz bancar au fost ridicate vineri de polițiști de la domiciliile celor două. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare nu au fost găsite sume de bani.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 — 2016, angajatele unei agenții bancare și-ar fi însușit sume de bani, depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit, a menționat vineri IPJ Alba într-un comunicat de presă. ‘Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar’, mai menționează sursa citată.
Și reprezentanții CEC Bank derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane susțin că au rămas fără bani în conturi. În cazul în care se va dovedi că sunt implicați angajați ai băncii, instituția îi va despăgubi pe clienții afectați.
„CEC Bank cunoaște situația creată la agenția Zlatna, județul Alba, și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați”, au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.