„Multe dintre lucrurile care s-au spus aici, nu-mi aparțin, ci sunt în responsabilitatea ANAF. Vreau să vă mai explic că nimic din ce s-a zis aici nu sunt noutăți, ele circulă în spațiul public de luni de zile. Vorbesc aici despre Raportul Milliman. Acest raport nu a fost niciodată secretizat. El nu poate să fie public, pentru că articolul 19 din Legea asigurărilor ne interzice să facem publice date despre companiile de asigurare. Am publicat ieri (marți, 13 septembrie 2016, n.r.) o sinteză a acestui raport. Nu cred că eu trebuie să mă apăr, că sunt român, patriot sau funcționar public onest sau nu. Eu spun că am reformat o instituție și nu am avut vreo întâlnire cu vreun asigurător în afara instituției. Am avut o singură întâlnire, la un eveniment, cu directorul de la Țiriac Asigurări, atunci când s-a schimbat fostul director, pentru că acesta era și membru al UNSAR. Prea multe nu mai am de spus”, a spus Mişu Negrițoiu.
Șeful ASF a afirmat, răspunzând unei alocuțiuni susținută de către deputatul liberal Andreea Paul, în care aceasta i-a cerut demisia, că ‘următorul șef de la ASF va fi în curând și va face curățenia pe care o cereți’.
Mai mulți deputați din Comisiile reunite de buget-finanțe și transporturi au solicitat demisia conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul audierilor de miercuri. Printre cei care au cerut acest lucru se află: Andreea Paul (PNL), Cătălin Rădulescu (PSD), Alexandru Nazare (PNL) și Adrian Gurzău.
Citeşte şi ASF propune un fond de compensare a transportatorilor afectaţi de liberalizarea RCA
Anterior, patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM au solicitat Parlamentului demiterea cu efect imediat a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, pentru proasta administrare a pieței asigurărilor din România.
Pe de altă parte, reprezentanții transportatorilor rutieri afirmă că șeful ASF a avut o atitudine de ignoranță la adresa industriei transporturilor rutiere, care înglobează 5% din produsul intern brut și de care depind peste 500.000 de români, pe care a adus-o aproape de faliment, după ce în urma a zeci de întâlniri cu patronatele din transporturile rutiere nu a luat nicio decizie care să rezolve situația actuală.
Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este audiată miercuri în comisiile reunite pentru buget-finanțe și transporturi din Camera Deputaților pe tema polițelor RCA.
Un proiect de Ordonanță de Urgență care se află miercuri pe masa Guvernului prevede introducerea unui tarif de referință pentru polițele RCA care să fie înghețat pe o perioadă de șase luni.
În cursul dimineții de miercuri, transportatorii rutieri au discutat cu reprezentanții Guvernului și cu cei ai Concurenței Concurenței pe legea RCA, cea mai importantă solicitare a acestora fiind legată de prețul de referință la asigurarea obligatorie de răspundere civilă. Miercuri după-amiază patronatele din Transporturi urmează să anunțe dacă renunță sau nu la protestul anunțat pentru joi la nivelul întregii țări.
Citeşte şi Mai mulţi parlamentari şi patronatele din transporturile rutiere cer demiterea şefului ASF