Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu, la DNA. Tăriceanu a acceptat testul poligraf UPDATE

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, s-a prezentat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu. El trebuie să le spună anchetatorilor dacă a intervenit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Şi fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost citat joi la DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.
Filip Stan
15 sept. 2016, 06:06
Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu, la DNA. Tăriceanu a acceptat testul poligraf UPDATE

UPDATE Procurorii i-au cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să accepte să fie supus testului poligraf, în dosarul lui Bogdan Olteanu, informează RomaniaTV.net. Preşedintele Senatului a comunicat că acceptă să fie testat, mai precizează postul deştiri.

Aceeaşi propunere i s-a făcut şi lui Bogdan Olteanu, când se afla în arest, însă acesta a refuzat pe motiv că se afla într-o perioadă bulversată şi nu poate face faţp unui asemenea test.

 

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. El a completat că cercetările nu sunt publice şi că nu va face declaraţii pe marginea dosarului.

„Nu sunt adeptul telejustiţiei, aşa că nu o să fac declaraţii despre dosar”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Bogdan Olteanu a plecat şi el de la DNA după mai bine de două ore de audieri. El nu a făcut declaraţii la plecare.


UPDATE Bogdan Olteanu s-a prezentat, joi, la DNA. La intrarea în sediul DNA, acesta nu a vrut să facă nicio declaraţie de presă.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a precizat că fostul viceguvernator „luptă să își dovedească nevinovăția”. „Și noi, și DNA dorim să obținem un singur lucru: să aflăm adevărul. Vor fi întrebări puse și de către acuzare, și de către apărare astfel încât fiecare să-și demonstreze teza probatorie”, a explicat Constantin Durgheu, avocatul lui Olteanu.

 

Întrebat dacă o variantă luată în calcul este acordul de recunoaștere a vinovăției, Durgheu a subliniat că Bogdan Olteanu luptă să își dovedească nevinovăția.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a fost chemat, joi, de procurorii anticorupţie pentru a da noi declaraţii în dosarul lui Bogdan Olteanu. Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, Călin Popescu Tăricenu ar fi aflat în umă cu două zile că joi trebuie să se prezinte la DNA.

În această dimineață, la ora 09.00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitația a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Președintele Senatului nu a  făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informații spre presă în scopuri propagandist-electorale.
Presa a aflat și este prezentă la DNA înaintea audierii. Așa cum s-a întâmplat și în situații anterioare, similare, Președintele Senatului nu va face declarații presei la DNA„, se arată în comunicatul de presă trimis de Senatul României.

Surse judiciare au declarat că preşedintele Senatului va da declaraţii în calitate de martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, atunci când a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Surse judiciare au declarat că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009. 

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'