Muşeţelul ameliorează tusea
Când tușești, un bun leac este o baie cu aburi de muşeţel şi de cimbru. Ai nevoie de un prosop şi de un bol. Torni doi litri de apă clocotită în recipient şi adaugi o lingură de flori de muşeţel uscate şi una de cimbru. Apoi aşază-te deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop.
Este indicat să inhalezi aburii timp de 10-15 minute.
Rozmarinul, recomandat în bronșite
Dacă suferi de bronșită, rozmarinul este de ajutor. Pui jumătate de lingură de lavandă, jumătate de lingură de rozmarin, o lingură de miere şi doi litri de apă fierbinte. Seara, înainte de culcare, este momentul ideal să faci inhalaţia. Este indicată, de asemenea, şi dacă suferi de laringită şi de amigdalită.
Citeşte şi Mit sau adevăr? Leacuri băbeşti studiate de medicină
În caz de amigdalită acută, este bine de ştiut că poate fi vindecată şi cu ajutorul băilor de abur cu ulei de busuioc (antiinflamator, analgezic şi antiinfecţios).
Eucaliptul, împotriva durerilor în gât
Durerile de gât care apar când eşti răcit pot fi calmate dacă recurgi la o baie de aburi cu ulei de eucalipt. Uleiul din frunze de eucalipt face adevărate minuni pentru gât, căci are proprietăţi antiseptice, expectorante şi reduce inflamaţia.
Pui 5-6 picături de ulei la un litru de apă fierbinte. Tot contra răcelilor poţi face şi inhalaţii cu levănţică şi cu busuioc. Pui o lingură de busuioc uscat mărunţit şi o lingură de flori de levănţică uscată, la doi litri de apă clocotită.
Iar pentru durerile de cap, fă o baie de abur cu ulei de cuişoare. În câteva minute, te vei simţi mult mai bine.
Citeşte şi despre tipuri de ulei de gătit