Legume crucifere
Acest grup de legume, care include conopidă, broccoli, varză, varză creață și varză de Bruxelles sunt bogate în sulforafan, antioxidant. Antioxidanții reduc acțiunea radicalilor liberi și îi împiedică să producă daune celulelor, ambele fiind de vină pentru apariția cancerului.
Legume verzi
Ce au aceste alimente în comun? Acid folic. Formă a vitaminei B9, acidul folic are ca rol formarea celulelor, în special a celor roșii. Un alt atu importat este că previne apariția cancerului. Așa că, include în alimentație salata verde, mazărea, sparanghelul, stevia, fasolea verde.
Fructe și legume colorate
Alege să pui pe farfurie alimente intens colorate. Motivul? Ele sunt bogate în antioxidanți, vitamine C și E, carotenoizi și fibre. Carotenul este cel mai cunoscut carotenoid. El oferă protecție împotriva cancerului pulmonar, colorectal, de sân, uterin și de prostată.
Citeşte şi Tratament anti-cancer recomandat de dr. Mermersky
Cum?
Carotenii distrug radicalii liberi din lipide, întăresc sistemul imunitar și protejează celulele împotriva radiațiilor ultraviolete. Exemplele de astfel de alimente includ morcovi, caise, fructe citrice, suc de fructe și roșii.
Alimentele albastre, roșii sau violet conțin antocianine. Acești antioxidanți puternici protejează vasele capilare de daunele oxidative. Când îți faci cumpărăturile, încărcă-ți coșul cu sfeclă, mure, afine, cireșe, struguri și varză violet.
Ceai verde
Îți place să bei ceașcă de ceai verde, după masă? E un obicei sănătos. Cercetări recente arată că ceaiul verde este ambalat cu fitochimicale naturale, care pot preveni ca celulele normale să se transforme în canceroase.
Ghimbir
Este mai mult decât un condiment. Acesta conține o substanță numită gingerol, care are proprietăți antiinflamatorii și este anticancerigen. Un alt mare beneficiu: ajută la calmarea unui stomac deranjat.