Antal Arpad (UDMR): Sperăm că prinţul Charles va deveni un ambasador al intereselor secuilor

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi-a exprimat, joi, speranţa că Prinţul Charles, "ambasadorul Ţinutului Secuiesc", va deveni "peste nu foarte mult timp" un ambasador "al intereselor comunităţii secuieşti" şi va înţelege că această zonă merită să aibă un statut de autonomie.
Romania TV
07 iun. 2012, 12:10
Antal Arpad (UDMR): Sperăm că prinţul Charles va deveni un ambasador al intereselor secuilor

„Eu cred că Prinţul Charles este un ambasador al Ţinutului Secuiesc, cel puţin din punctul de vedere al promovării turismului. Un ambasador al Transilvaniei şi al Ţinutului Secuiesc şi sperăm că, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador şi din punctul de vedere al intereselor comunităţii secuieşti”, a spus Antal, primar în Sfântu Gheorghe şi lider local al UDMR.

Primarul din Sfântu Gheorghe a menţionat că moştenitorul coroanei Marii Britanice, venind foarte des în secuime, unde se întâlneşte cu localnicii, va înţelege că această zonă merită să aibă un statut de autonomie. „Sperăm că, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador şi din punctul de vedere al intereselor comunităţii secuieşti pentru că, venind foarte des în zona noastră şi întâlnind foarte mulţi localnici, va înţelege ceea ce foarte puţini înţeleg încă în Europa şi foarte, foarte puţini în Bucureşti – că această zonă merită sprijinită şi merită să aibă un statut special, un statut de autonomie”, a afirmat Antal Arpad.

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter. Miercuri seara, moştenitorul Coroanei Britanice a mers la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky.

Joi, Prinţul Charles a ajuns în judeţul Mureş, la Saschiz, unde urma să viziteze un punct de procesare legume-fructe, declarau surse din cadrul autorităţilor locale. Potrivit surselor citate, Prinţul Charles a ajuns în judeţ şi ar urma să viziteze localităţile Apold, Daia şi Saschiz.

Prinţul Charles ar urma să ajungă şi în localitatea Daia, unde va vizita o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate, dar şi în Apold. Conform surselor citate, moştenitorul Coroanei Britanice nu se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din cele trei localităţi, întrucât se află într-o vizită privată şi nu doreşte ca prezenţa sa să se fie interpretată ca fiind legată de campania electorală. După vizita în Mureş, moştenitorul Coroanei Britanice ar urma să plece la Braşov.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici „sentimentul apartenenţei, al identităţii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. „Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor”, declara Prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

La rândul său, Prinţul Harry, fiul Prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
FRF sancționată de UEFA pentru comportamentul rasist al suporterilor la Euro 2024
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!