CUM ARATĂ ACUM Pasajul subteran de la Piaţa Sudului şi cât a fost realizat din lucrare FOTOGALERIE

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului, cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră realizată cu fonduri europene la Bucureşti, ar urma să fie dat în folosinţă în vara viitoare, potrivit ultimelor estimări ale municipalităţii, după ce termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Între timp, a fost prelungit şi termenul de implementare a proiectului, până la 31 decembrie 2018, astfel încât Bucureştiul să nu fie nevoit să dea înapoi banii plătiţi deja de Uniunea Europeană pentru proiectul "Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului". 
Cristina Macuc
17 sept. 2016, 05:14
CUM ARATĂ ACUM Pasajul subteran de la Piaţa Sudului şi cât a fost realizat din lucrare FOTOGALERIE

Proiectul „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului” este realizat în proporţie de 73,3% conform ultimelor date anunţate de municipalitate, termenul la care lucrarea ar urma să fie dată în folosinţă fiind estimat în august 2017. Potrivit unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), perioada de implementare a proiectului de „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului” a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2018 astfel încât Bucureştiul să nu piardă banii daţi de Uniunea Europeană până acum.

„Acesta este termenul maxim de finalizare al obiectivului de investiţii, dar se referă la partea de finanţare. Îmi e greu sa spun o dată exactă când se va finaliza efectiv realizarea acestui proiect. Există un grafic de execuţie, un termen asumat. Termenul final estimat pentru deschiderea pasajului este de un an, deci august 2017. Termenul este estimativ, deci posibil să apară modificări. Procentul de realizare a acestui proiect este de 73,3% în acest moment. Sumele eligibile atrase din fonduri europene au fost de 17 milioane de lei, la o valoare totală a proiectului de 123 de milioane de lei. Dacă nu se prelungea aceast termen de finanţare, am fi fost obligaţi să dăm înapoi şi aceste sume primite de la Uniunea Europeană”, a declarat în august Florin Legea, director excutiv al Direcţiei de Transporturi, Drumuri şi Sistematizare a Circulaţiei din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. 

Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului, a cărui lungime este de 356 de metri, au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. Primăria Capitalei a prelungit, însă, termenul de execuţie de mai multe ori până acum. 

(Mai multe imagini de la Pasajul Piaţa Sudului sunt disponibile în galeria foto de mai sus realizată de forum.metrouusor.com/Vasile)

S-a deschis o rută alternativă de circulaţie la Pasajul Piaţa Sudului

Din cauza termenului prelungit pentru realizarea lucrărilor şi a restricţiilor de circulaţie, şoferii se plâng că pierd foarte mult timp în trafic, uneori şi 30 de minute pentru a traversa zona. 

Ca să ajute la fluidizarea traficului auto, autorităţile locale din Sectorul 4 au propus deschiderea unei rute alternative cu sens unic, începând cu 1 septembrie 2016. Astfel, de la această dată, şoferii pot folosi strada Cărăruia pentru a tranzita Piaţa Sudului. 

„Strada va fi cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei şi va face un triunghi, va funcţiona ca un bypass în zonă. Ca să nu se aglomereze, o să avem şi echipaje ale Poliţiei locale pentru fluidizarea traficului”, a declarat în luna iulie, în exclusivitate pentru RomaniaTV.netprimarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. DETALII, AICI. 

Decizia de a deschide strada Cărăruia a fost luată ca urmare a unui sondaj de opinie realizat în zonă, sondaj care relevă faptul că 52% dintre respondenţi şi-au dorit acest lucru. Amănunte, aici. 

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea a cerut Curţii de Conturi un audit pe contractul referitor la Pasajul de la Piaţa Sudului

Ce presupune construcţia pasajului de la Piaţa Sudului

Cel mai mare proiect de infrastructură derulat în prezent în Bucureşti cu fonduri europene, pasajul de la Piaţa Sudului, presupune:

Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile, având următoarele caracteristici:

– lungimea totală de 356 m – din care: rampa Văcăreşti – 111 m, rampa Niţu Vasile – 160 m şi lungime în subteran – 85 m. 

– realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi da alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai

Metroul Piaţa Sudului va fi legat prin pasaj pietonal de tramvaiul de pe Olteniţei

– realizare legătură pietonală prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei

– lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile

– modernizarea utilităţilor aferente obiectivului de investiţii (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat)

Cât costă cel mai mare proiect cu fonduri europene din Bucureşti

– refacerea liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă

– amenajări peisagistice. VEZI AICI CUM VA ARĂTA

Valoarea totală a proiectului este de 127,14 milioane de lei (aprox. 30 milioane euro) din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 96,42 milioane lei.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!