Nicuşor Dan, despre candidaţii USR: Aşteptăm oameni de tipul Cioloş, Ghinea, Voiculescu

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România, a spus, marţi, că va anunţa numele candidaţilor pentru parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor, inclusiv dacă va fi şi el prezent pe listă. Nicuşor Dan a mai precizat că există discuţii cu 5-6 membri ai actualului executiv despre o eventuală candidatură a acestora din partea USR, dar nu i-a nominalizat.
Filip Stan
20 sept. 2016, 15:42
Nicuşor Dan, despre candidaţii USR: Aşteptăm oameni de tipul Cioloş, Ghinea, Voiculescu

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a declarat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Preşedintele Uniuii Salvaţi România spune că există discuţii cu „cinci, şase miniştri” despre o eventuală candidatură la parlamentare din partea USR.

Nicuşor Dan nu a vrut să spună cine sunt aceşti miniştri cu care se poartă discuţii, ci doar cine nu face parte din profilul candidatului care va reprezenta USR la alegeri.

”Consider că nici Vasile Dîncu, nici Florin Georgescu nu se încadrează în noţiunea de tehnocrat, aşa cum Dacian Cioloş se încadrează, pentru că sunt foarte apropiaţi de PSD”, a spus Dan.

Nicuşor Dan, care s-a aflat pe locul doi după Gabriela Firea la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, ocupă acum un post de consilier general. El spune că încă nu ştie dacă va renunţa la acest post în favoarea unui mandat de parlamentar.

”Nu am luat încă decizia. Dar foarte curând o să o luăm, deci probabil că săptămâna viitoare. Sunt în balanţă pentru două lucruri. Unul, pentru că am candidat la Consiliul General, bucureştenii mi-au dat mandatul – încercăm să facem aici nişte lucruri pentru bucureşteni. (…) Şi faptul că oamenii aşteaptă o garanţie pentru lista de oameni pe care îi propunem în Parlament şi una din garanţii ar fi ca una dintre persoanele cunoscute din partid să fie acolo. Cam astea sunt argumentele într-o parte şi în alta”, a explicat preşedintele USR.

Nicuşor Dan spune şi că nu va negocia cu partidele politice pentru susţinerea unui premier, ci va negocia programul de guvernare direct cu primul ministru desemnat, însă fără să solicite posturi de miniştri, secretari de stat sau şefi de deconcentrate.

Transformarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), formaţiunea politică înregistrată sub sigla căreia a candidat Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, în Uniunea Salvaţi România (USR) urmează să fie analizată de judecătorii Tribunalului Bucureşti care vor decide, cel mai probabil luna viitoare, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Rusia, noi amenințări pentru România. Ce l-a enervat pe Putin
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Microplasticele invizibile invadează fileurile de pește, arată un studiu canadian
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'