Ioana Băsescu, anchetată pentru complicitate la spălare de bani în campania fostului preşedinte Traian Băsescu UPDATE

Ioana, fiica cea mai mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a prezentat joi, la DNA, unde a fost audiată aproape patru ore. Potrivit România TV, Ioana Băsescu este anchetată pentru complicitate la spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar care vizează finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu. La Direcţia Naţională Anticorupţie au ajuns, joi, şi Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic.
Iulian Tudor
22 sept. 2016, 05:20
Ioana Băsescu, anchetată pentru complicitate la spălare de bani în campania fostului preşedinte Traian Băsescu UPDATE

UPDATE Potrivit unor surse judicare, ancheta în acest dosar vizează finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu. Denunțătorul din dosar a susținut că ar fi cheltuit un milion de euro, bani care ar fi fost derulați prin mai multe firme, transmite Digi24.

În acest caz mai este vizat şi fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia. Avocatul lui Nastasia a declarat că clientul său a fost pus sub control judiciar în această cauză, în legătură cu o luare de mită.

Se fac cercetări în legătura cu infracțiuni de luare de mită și este vorba de denunțul formulat de o persoană că, în perioada 2009, atunci când a fost campania electorală, ar fi contribuit cu sume de bani pentru campania prezidențială. (…) Este vorba despre un denunțător care avea mai multe contracte cu Ministerul Turismului în acea perioada. (…) Clientul meu are calitate de suspect, acuzat de luare de mită. Este cercetat sub control judiciar„, a declarat Vasile Pleșa, avocatul lui Gheorghe Nastasia.

Avocatul a precizat că în această cauză sunt denunţuri în care se arată că structuri din acea perioadă, care aveau legătură cu unităţile administrativ-teritoriale, ar fi participat cu sume de bani la campania electorală din 2009.

Vasile Pleşa a precizat că este vorba de un denunţător care a avut în acea perioadă mai multe contracte cu Ministerul Turismului. Avocatul a mai spus că nu ştie ce amestec ar avea Ioana Băsescu, precizând că nu i-a văzut numele în dosar.

Avocatul Ioanei Băsescu a declarat, citând dintr-un articol din Codul Penal, la ieşirea de la DNA, că „urmărirea penală nu este publică”. În schimb, Ioana Băsescu nu a dat nicio declaraţie de presă nici la intrarea şi nici la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ioana Băsescu a fost citată într-un dosar vizând fapte de corupţie, fiind suspectă de complicitate la spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, potrivit România TV.  Dosarul întocmit de procurori ar viza tranzacţii cu terenuri în localitatea Nana, Călăraşi.

La Direcţia Naţională Anticorupţie sunt audiaţi, în acest moment, şi Elena Udrea, şi jurnalistul Dan Andronic. Elena Udrea a declarat că a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba. Dan Andronic a spus, la intrarea în DNA, că va da declaraţii în calitate de martor într-un dosar din 2015.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a acuzat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Nu este prima dată când fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu se află în faţa procurorilor DNA. Aceasta a mai fost audiată, în 2014, în calitate de martor, în dosarul terenurilor pe care le deţine în comuna Nana.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care i-a dat pe spate pe străini. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini români știu de el: ”Este frumos și unic. Sunteți foarte norocoși să locuiți aici”
Capital.ro
Românii cu mașini pe motorină, taxați mai puțin. A intrat în vigoare azi, 16 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
România are CEL MAI MARE preț la gaze naturale din regiune! Grecia și Bulgaria sunt în spatele nostru
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Cinci arestări în cazul morții lui Matthew Perry: legătura cu o rețea vastă de trafic de ketamină
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...