Decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a Electrocentrale Bucureşti SA şi datoriile înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET Bucureşti.
Decizia luată în cadrul şedinţei de joi derivă din necesitatea reorganizării societăţii, dar şi din cea de a asigura continuitatea producerii şi furnizării agentului termic pentru locuitorii din Bucureşti.
În acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.
Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a cerut miercuri intrarea în insolvenţă.
Alimentarea cu energie termică a Capitalei nu va fi afectată în această iarnă, chiar dacă ELCEN și RADET vor intra în insolvență, atâta vreme cât va exista o coordonare între ELCEN, RADET și primărie, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Dan Agrișan, membru în Consiliul de Administrație al Electrocentrale București (ELCEN). La rândul său, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, a declarat că trecerea prin faza de insolvență a RADET București va clarifica relația comercială și financiară dintre ELCEN și regia de termoficare și nu trebuie să afecteze distribuția agentului termic către populație pe perioada iernii.
Citeşte şi RADET vrea să intre în INSOLVENŢĂ