Demisia lui Blaga ar putea slăbi poziţia liberalilor înainte de alegerile parlamentare, scrie presa internaţională

Demisia copreşedintelui PNL Vasile Blaga, suspectat de trafic de influenţă, este comentată de presa internaţională, care avertizează că decizia ar putea slăbi poziţia liberalilor înainte de alegerile din 11 decembrie. Agenţia Reuters aminteşte că Blaga este cel mai recent politician important care este anchetat, în cadrul unei campanii anticorupţie salutată de Comisia Europeană, care monitorizează justiţia din România.
Iulian Tudor
28 sept. 2016, 18:01
Demisia lui Blaga ar putea slăbi poziţia liberalilor înainte de alegerile parlamentare, scrie presa internaţională

„Procurorii anticorupţie au vizat politicieni de rang înalt din toate partidele, ceea ce scoate la lumină corupţia răspândită şi un tipar de acordare a contractelor publice prin mită”, scrie Reuters, citat de news.ro.

Sondajele de opinie arată că liberalii sunt devansaţi de PSD, partidul cu cei mai mulţi reprezentanţi în Parlament, înainte de alegerile din 11 decembrie, mai scrie Reuters, care precizează că Liviu Dragnea rămâne lider PSD deşi a fost găsit vinovat de fraudă electorală anul acesta şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Agenţia Bloomberg îl citează pe prodecanul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Studii Administrative, Andrei Ţăranu, potrivit căruia “ancheta vizându-l pe Blaga şi demisia acestuia vor avea un impact foarte puternic asupra Partidului Liberal. “Va genera dezechilibre interne, chiar înainte de alegeri”, a adăugat el.

România, una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, se află într-o campanie anticorupţie „similară campaniei Mani Pulite, din Italia, din anii ‘90”, mai scrie Bloomberg, amintind că numeroşi oficiali sunt vizaţi de anchete sau judecaţi.

Şi Associated Press scrie despre demisia lui Blaga, pe care îl descrie drept “unul dintre politicienii cheie ai ultimului deceniu”.

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

La scurt timp, Vasile Blaga a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!