Doi sârbi acuzaţi că au ajutat 11 migranţi să treacă ilegal frontiera în România au fost arestaţi preventiv

Doi cetăţeni sârbi acuzaţi că în 30 septembrie au ajutat 11 migranţi să treacă ilegal graniţa în România au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, în prezent cele două călăuze fiind arestate preventiv la Timişoara.
Filip Stan
02 oct. 2016, 09:59
Doi sârbi acuzaţi că au ajutat 11 migranţi să treacă ilegal frontiera în România au fost arestaţi preventiv

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat doi cetăţeni sârbi despre care existau indicii că s-au implicat în trecerea ilegală peste frontieră, în data de 30 septembrie, a unui grup de 11 migranţi.

”În data de 30.09.2016, în urma depistării în zona de competenţă a Sectorului P.F. Jimbolia a unui grup de 11 migranti în timp ce incerca să intre ilegal în ţara noastră, poliţiştii de frontieră au extins verificările în zonă şi, în urma cercetării terenului, au identificat pe o comunicaţie din apropierea graniţei cu Serbia un taximetru cu numere de înmatriculare sârbeşti care se afla în  staţionare. La volanul autoturismului se afla cetăţeanul sârb P. Milorad, în vârstă de 61 ani. Existând suspiciuni cu privire la prezenţa în zonă, şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta era implicat în călăuzirea grupului de migranţi depistat în 30 septembrie, iar în urma extinderii cercetărilor a reieşit că în acest caz a fost implicat şi alt cetăţean sârb, O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani, care a fost ulterior identificat într-o staţie PECO din Jimbolia.

”Cei doi sârbi au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România şi i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României şi să-i transporte spre Ungaria”, se mai arată în comunicat.

Cetăţenii sârbi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, cazul fiind preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a emis pe numele celor doi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind luată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În 30 septembrie, în jurul orei 00.20, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia, împreună cu jandarmii, au depistat, în vegetaţia din apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (opt bărbaţi, o femeie şi doi copii).  Aceştia nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulţii  au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar unul din cei doi copii are câteva luni şi celălalt, doi ani.

La cercetări, migranţii au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cele 11 persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind predate Servicului de Imigrari Judetean Timis. Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'