În Târgovişte, o femeie şi-a parcat maşina pentru a face în grabă câteva cumpărături. Când s-a întors autoturismul dispăruse şi, odată cu el şi mama şoferiţei.
„Am parcat între cele două treceri de pietoni pentru că nu am găsit niciun loc de parcare în toată zona. Ne-am dus până în piaţă să luăm nişte carne şi când ne-am întors în maxim şapte minute maşina nu mai era, cu mama în maşină”, a spus femeia.
Aceeaşi poveste s-a întâmplat cu un timişorean care şi-a lăsat copilul de 12 ani dormind pe bancheta din spate a maşinii. Când s-a trezit, micuţul ajunsese la depozitul de maşini, iar tatăl îl căuta disperat.
Neglijenţa „hingherilor” de maşini nu se opreşte aici. Un şofer s-a ales cu maşina avariată pentru că angajaţii firmelor de ridicări maşini nu au reuşit să o ridice pe platformă.
„Eu am parcat maşina neregulamentar şi au venit băieţii de la ridicări. Mi-au ridicat maşina şi au spart radiatorul. Au fugit şi au lăsat-o aici, n-au mai luat-o cu ei. Eu sunt dispus să plătesc amenda, dar ei să-mi plătească radiatorul”, a declarat şoferul.
Mai grav de atât, o femeie din Târgovişte care a oprit maşina în faţa unui spital pentru că se simţea rău, aproape că a făcut infarct când, la întoarcere, şi-a găsit maşina făcută praf. Un braţ al macaralei s-a rupt, iar autoturismul a fost scăpat de la o înălţime de doi metri.
În Capitală, ocuparea unui loc de parcare legal este o adevărată luptă, iar acest lucru este mană cerească pentru firmele de ridicări auto. Anul trecut, aceste firme au avut încasări de 5 milioane de euro, iar din această sumă, doar o mică parte s-a întors la bugetul de stat.