Iohannis, despre Kovesi: Dacă a plagiat, pleacă!

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat  la Timişoara acuzaţiile de plagiat aduse la adresa Laurei Codruţa Kovesi, spunând că „această chestiune trebuie lămurită de specialişti”, dar că în cazul unei sentinţe negative la adresa şefei DNA, aceasta trebuie să plece din funcţie.
Filip Stan
03 oct. 2016, 16:51
Iohannis, despre Kovesi: Dacă a plagiat, pleacă!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Timişoara, că, în cazul în care o persoana publica a plagiat, aceasta trebuie să plece din funcţia publica, „indiferent de cum se numeste persoana şi nu vreau să personalizăm discuţia pentru X,Y sau Z”. „Cine a plagiat, pleacă”.

Şeful statului spune ca „plagiatul nu este cea mai mare problema a sistemului universitar, dar este o problemă a societatii, este o forma de hoţie”. Klaus Iohannis a subliniat însă că „persoana care a fost acuzată pe nedrept de plagiat trebuie sa beneficieze de refacerea bunului renume in cel mai scurt timp”, arată hotnews.

„Cine nu a plagiat si este acuzat trebuie aparat de cei care evalueaza teza”, a adaugat seful statului.

Citeşte şi: Universitatea de Vest face verificări cu privire la doctoratul Laurei Kovesi. Şcoala Doctorală de Drept, solicitată pentru informaţii

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat luni că a demarat ”proceduri interne în vederea clarificării situaţiei apărute în spaţiul public” în legătură cu doctoratul Laurei Kovesi, menţionând că a primit punctul de vedere al Şcolii Doctorale de Drept şi a cerut informaţii suplimentare. Totodată, reprezentanţii universităţii au precizat că nu au primit sesizarea asociaţiei din Cluj-Napoca, referitaore la teză.

Presedintele Klaus Iohannis a participat luni, la Timisoara, la deschiderea anului universitar si a vizitat Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul cancerului (OncoGen) din Timisoara de la Spitalul Clinic de Urgenta „Pius Branzeu”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, în 30 septembrie, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

„Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României”, a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că teza ei de doctorat nu este plagiată şi prima probă în acest sens este certificatul de căsătorie care dovedeşte că numele ei înainte de căsătorie era Lascu, în textul tezei fiind citate mai multe articole scrise de ea, dar semnate cu numele de Lascu.

”Eu am fost verificată în 2012 de Comisia Naţională de Etică. Am fost audiată. M-am prezentat la audieri, am prezentat probele şi am primit un verdict. Eu am venit pregătită cu probele pe care le-am dus şi în 2012 la acea comisie. (…) Prima probă a fost certificatul de căsătorie. Teza mea e corectă. Am muncit şapte ani la ea”, a spus Kovesi, la Europa FM.

Procurorul şef al DNA a precizat că cei care vor face o sesizare la CNATCDU privind teza sa de doctorat trebuie să aducă şi probe. Întrebată dacă are de gând să facă ea o sesizare pentru a încheia acest subiect, Kovesi a răspuns negativ. ”Cine are îndoieli n-are decât să facă sesizare”, a spus ea.

DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o ai în casă toamna, dar și iarna. Alungă energia negativă, are un miros plăcut și poate fi folosită și într-o mulțime de rețete
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Apare în România magazinul cu prețuri extrem de mici! Românii vor da buzna!
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Aici sunt cei mai fericiți oameni din lume. Oricine ar vrea să trăiască în aceasă țară
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Diana a dispărut fără urmă după o ședință de yoga în aer liber. Femeie de 36 de ani a plecat de acasă pe 19 septembrie și nu s-a mai întors
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Atac cu rachetă asupra orașului Krivoi Rog: o persoană ucisă și mai multe clădiri avariate
MediaFlux
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?