Varietatile de paine neagra contin coaja boabelor, care este de pana la 10 ori mai bogata in magneziu, de 2,5 ori mai bogata in fosfor si in calciu, continand, in plus, vitamine din complexul B si fibre vegetale.
Experiment: Consumul de lunga durata a painii negre in spitalele franceze s-a realizat un experiment pe doua loturi de pacienti care sufereau de tulburari digestive: un grup a fost hranit cu paine neagra si preparate din grau integral; grupul martor a urmat un regim alimentar cu paine si produse fainoase obtinute din faina alba, arata doctorulzilei.ro.
Rezultatele studiului au fost pur si simplu uimitoare. In cazul pacientilor care au consumat produse cu grau integral, timp de cateva saptamani, s-au remarcat urmatoarele efecte: o rezolvare mult mai rapida a problemelor digestive; o reglare a greutatii; disparitia unor probleme dermatologice cronicizate; o stare de vioiciune si tonus psihic (care nu s-au observat la grupul martor).
Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca administrarea preponderenta a painii negre ar duce la injumatatirea problemelor digestive, si nu doar a lor. Iata ce au descoperit cercetatorii in urma acestui experiment inedit, cu privire la consumul de lunga durata de paine neagra:
Citeşte şi S-a inventat PÂINEA MOV. Iată de ce trebuie s-o alegi în locul celei albe