Incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, însă un comunicat dat recent publicităţii de Ministerul francez de Externe a relevat dimensiunea cazului.
Potrivit comunicatului, Norvegia a detectat două bombardiere de tipul TU-160 Blackjack care zburau la nord de spaţiul aerian al ţării şi a trimis două avioane de vânătoare de tipul F-16 care au acompaniat aeronavele ruse spre nordul Scoţiei.
Forţele aeriene britanice au trimis aparate de zbor de tipul Typhoon pentru a intercepta bombardierele ruse care au zburat la vest de insulele Shetland, fără ca în vreun moment să intre în spaţiul aerian al Marii Britanii, potrivit Mediafax.
Două avioane franceze de tip Rafale au interceptat apoi aeronavele ruse la 100 de kilometri de coastele regiunii Bretania, a comunicat Ministerul Apărării de la Paris.
Citeşte şi Bombardiere ruse, escortate de avioane de vânătoare britanice
Bombardierele şi-a continuat zborul spre sud, fiind ulterior interceptate la nord de Bilbao de două aeronave spaniole de tipul F-18.
Tot atunci, Ministerul de Externe al Islandei s-a plâns că două bombardiere ruse s-au apropiat de o aeronavă islandeză de pasageri care zbura pe ruta Reykjavik-Stockhlom, potrivit Mediafax.
Frecvenţa incidentelor de acest fel a crescut în mod semnificativ după ce relaţiile Moscovei cu statele occidentale au cunoscut un declin accentuat în urma anexării regiunii Crimeea de către Rusia, în martie 2014.