„Iniţiem un demers care ar trebui să continue cu întrevederi la care să se discute aplicat, pentru prezentarea revendicărilor şi soluţionarea lor. Am persevarat în acţiunile noastre şi considerăm că trebuie să găsim soluţiile potrivite pentru o situaţie care a generat o stare de confuzie şi revoltă. În caz contrar, aşa cum am anunţat deja la mijlocul acestei săptămâni, notificăm autorităţile cu privire la deschiderea conflictului de muncă”, susţine Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.
Calendarul protestelor:
17 – 21 octombrie 2016 – pichetare şi întreruperea temporară a activității;
31 oct 2016 – declanșarea grevei generale.
Ca urmare a nemulţumirilor sesizate de categorile profesionale reprezentative din cadrul Federaţiei Sindicale Hipocrat, pe fondul unor neconcordanţe legislative dublate de întârzierea sau neasumarea unor decizii rectificative, Federația Sindicală Hipocrat din România cere autorităților statului:
„Sistemul sanitar din România este bulversat din punct de vedere social, ca urmare a faptului că, pentru o parte a salariaților, nu s-au eliminat inechitățile şi discriminările legate de performanța profesională și nici cele aferente salarizării. Măsurile fac parte din campania „Primăvara Medicală”, iniţiată de Federația Sindicală Hipocrat din România, formaţiune care rămâne astfel consecventă apărării drepturilor și intereselor membrilor de sindicat din sistemul public de sănătate și asistență socială, precum si ale pacienţilor”, completează Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.
Citeşte şi STUDIU: Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii