PROGNOZA METEO. Ploi şi temperaturi scăzute în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme închisă şi rece în următoarele zile. Plioile vor cuprinde treptat toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local 40...50 l/mp, cu precãdere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane. În Bucureşti temperatura maximă va fi de 14 grade.
Alina Costache
10 oct. 2016, 14:01
PROGNOZA METEO. Ploi şi temperaturi scăzute în toată ţara

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va menţine închisã şi rece pentru acestã perioadã, în special în ceea ce priveşte valorile diurne şi mai ales în partea de nord-est a teritoriului, unde acestea vor fi cu mult mai coborâte decât mediile climatologice. Temporar va ploua în toatã ţara, cu o intensitate mai mare pe parcursul zilei când la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Astfel, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precãdere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Seara şi noaptea, aria ploilor va fi în restrângere în regiunile sudice şi sud-estice, dar va contiua sã plouã în restul teritoriului, în timp ce la munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Carpaţii Orientali se va depune strat nou de zãpadã. Spre dimineaţã, precipitaţii mixte se pot semnala trecãtor şi la altitudini mai joase din nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze de pânã la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depãşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 18 grade în Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi închisã şi rece, îndeosebi din perspectiva valorilor diurne, temperatura maximã urmând a se situa în jurul valorii de 14 grade. Temporar va ploua pe tot parcursul intervalului, cu o intensitate mai mare în special seara şi noaptea şi se vor cumula cantitãţi de apã în jurul a 25 l/mp.Vântul va sufla moderat, cu intensificãri trecãtoare. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine închisã şi rece pentru acestã perioadã, în special în ceea ce priveşte valorile diurne şi mai ales în partea de nord-est a teritoriului, unde acestea vor fi cu mult mai coborâte decât mediile climatologice. Temporar va ploua în toatã ţara, cu o intensitate mai mare pe parcursul zilei când la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Astfel, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precãdere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Seara şi noaptea, aria ploilor va fi în restrângere în regiunile sudice şi sud-estice, dar va contiua sã plouã în restul teritoriului, în timp ce la munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Carpaţii Orientali se va depune strat nou de zãpadã. Spre dimineaţã, precipitaţii mixte se pot semnala trecãtor şi la altitudini mai joase din nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze de pânã la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depãşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 18 grade în Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea se va menţine rece pentru acestã perioadã, cu o maximã termicã în jurul a 14 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, îndeosebi în prima parte a zilei. Dupã-amiaza şi seara ploaia va diminua treptat în intensitate, iar spre dimineaţã cerul se va degaja. Vântul va sufla moderat şi cu unele intensificãri.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor faţã de zilele anterioare, însã din punct de vedere termic va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece pentru aceastã datã din an în zona Moldovei. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri în majoritatea regiunilor, însã precipitaţii slabe, predominat sub formã de ploaie se vor semnala local, în special în nord-est şi centru, iar la munte vor fi mai ales ninsori.

Noaptea, cerul se va degaja treptat, devenind variabil în cea mai mare parte a teritoriului şi local se va semnala brumã, iar pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceaţã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în zonele montane, precum şi în sudul şi estul ţãrii, apoi va slabi în intensitate. Temperaturile maxime se vor situa între 3…4 grade în nordul Moldovei şi 16…17 grade în extremitatea de sud.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar se va menţine rece pentru acestã perioadã. Cerul va fi temporar noros, dar numai trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade.

TENDINTA

VINERI – Vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice deşi vor marca o creştere faţã de ziua anterioarã în special în zona Moldovei, vor continua sã se situeze sub cele climatologic specifice acestei perioade din an la nivelul întregii ţãri. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în special noaptea în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, precum şi în zona montanã, unde însã doar pe spaţii mici va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în sud-est, iar spre sfârşitul acestuia în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 16 grade. (8 grade in estul Transilvaniei si 17 grade in sudul Banatului). Îndeosebi dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief se va semnala ceaţã şi, mai ales în nord, centru şi nord-est se va forma brumã.

SAMBATA si DUMINICA – Valorile termice vor continua sã caracterizeze o vremea rece pentru aceastã perioadã din an, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicatã în toate regiunile din a doua zi a intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ploi şi temperaturi scăzute

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul german care va deschide o nouă fabrică în România. Vor fi 1500 de locuri de muncă, investiția e de sute de milioane de euro
Capital.ro
STOP la închirieri. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Codul Rutier. Străzile pe care Poliția Rutieră nu poate face nimic
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Aceste anvelope trebuie schimbate! Toți șoferii sunt obligați. Risc de derapaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cutremur de 7,2 Magnitudine Loveste Coasta de Est a Peninsulei Kamceatka din Rusia: Alertă de Tsunami Emitată
MediaFlux
SECRETUL lui DONALD TRUMP! S-a AFLAT de ABIA ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...