Sebastian Ghiţă a dus la DNA Ploieşti două bufniţe pe care le-ar fi primit de la Codruţa Kovesi. Procurorii fac noi acuzaţii UPDATE

Sebastian Ghiţă, chemat la DNA Ploieşti în dosarul Tony Blair, s-a prezentat marţi dimineaţă cu două bufniţe pe care susţine că le-ar fi primit cadou de la Laura Codruţa Kovesi. La plecare, Sebastian Ghiță a declarat că procurorii DNA au extins urmărirea penală în dosarul Tony Blair.
Iulian Tudor
11 oct. 2016, 09:34
Sebastian Ghiţă a dus la DNA Ploieşti două bufniţe pe care le-ar fi primit de la Codruţa Kovesi. Procurorii fac noi acuzaţii UPDATE

UPDATE La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sebastian Ghiță a spus că noile acuzaţii sunt legate de utilizarea banilor în campania electorală.

„A fost o extindere a urmăririi penale, chestiuni din astea de campanie electorală, utilizarea banilor în campania electorală”, a spus deputatul.

El acuză DNA că duce o „operațiune” împotriva clasei politice pentru a ajuta USR-ul să intre în Parlament.

„Eu cred că suntem deja la pasul doi după dosarul domnului Blaga, la pasul doi din operațiunea DNA contra clasei politice, cum să ajutăm USR-ul să intre în Parlament și, după mine, vor urma Victor Ponta mâine, care va fi verificat în legătură cu campania electorală, va urma Traian Băsescu, va urma domnul Tăriceanu și astfel ni se va livra, cu ajutorul Procuraturii, o nouă clasă politică”, a adăugat Ghiță.

 

Sebastian Ghiţă spune că bufniţele lipite pe care le-a adus la sediul DNA şi pe care vrea să le predea procurorilor, erau un simbol al prieteniei cu Laura Codruţa Kovesi.

„Pentru că doamna Kovesi tot spune că nu a existat o relaţie între noi, venind ieri la Ploieşti mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou două bufniţe. Şi m-am gândit să le dau înapoi pentru că am văzut eu la Vanghelie şi la Geoană că după ce au dat ceasurile înapoi nu au mai avut nicio problemă. Vi le arăt, astea au fost bufniţele date cadou, i le-am adus şi eu, erau două bufniţe lipite, simbol al prieteniei. De vreme ce lucrurile s-au schimbat, m-am gândit să-i aduc bufniţele inapoi”, a spus Sebastian Ghiţă la intrarea la DNA.

Reporter: În ce context vi le-a dat?
SG: A venit in vizita la mine acasa si, cum te duci la om in vizita…

Reporter: Cand?
SG: Acum cativa ani, nu mai stiu ziua, doar denuntatorii de la DNA stiu cu precizie acum 7 ani, in data de…, la 15.34, eram pe DN 1… Eu nu stiu sa zic ca denuntatorii. Intr-o zi, cand a venit la mine acasa, mi-a adus bufnite si acum vreau sa i le duc sa i le trimita Portocala inapoi.

Reporter: Cum dovediti ca sunt ale ei?
SG: Nu pot, doamna. Mi le-a adus acasa si i le dau inapoi. Dansa stie daca mi le-a adus, nu o sa-i pice bine gestul meu, dar asta simt: sa-i dau bufnitele inapoi.

Reporter: La Parchetul General ati depus probe?
SG: Bufnitele sigur nu le-am depus, ca le-am adus aici.

Reporter: Au tehnica in ele (bufnitele – n.r.)?
SG: O sa le controleze procurorii.

Reporter: Credeti ca le primesc?
GS: Sa vedem, depinde ce tel primesc de la Bucuresti.

 

Ionuţ Iordăchescu şi Sorin Chirilă, apropiaţii lui Sebastian Ghiţă prin care deputatul şi-ar exercita influenţa în mai multe firme, au ajuns tot în această dimineaţă la sediul din Ploieşti al Direcţiei Anticorupţie, potrivit Mediafax.

Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pe 60 de zile, pe 6 septembrie, de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat de complicitate la spălare de bani, anchetatorii susţinând că omul de afaceri i-a dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-şi asigura un loc eligibil la alegerile din 2012.

În acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi fostul premier Victor Ponta, acesta fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani

Procurorii DNA Ploieşti susţin că, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Pentru a crea aparenţa că vizita lui Tony Blair în România nu are loc la iniţiativa partidului, mai arată DNA, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea fostului premier al Marii Britanii cu Victor Ponta ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi.

„În acest scop, Ponta Victor împreună cu Ghiţă Sebastian i-au solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte“, se mai arată în comunicatul DNA.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...