Sorin Chiriţă, administrator special RADET: Preţul gigacaloriei nu se va mări

Administratorul special al RADET, Sorin Chiriță, a declarat marți, după ce a fost numit în funcție de către consilierii generali ai Capitalei, că în perioada următoare nu va crește prețul gigacaloriei și nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituției.
Filip Stan
11 oct. 2016, 12:07
Sorin Chiriţă, administrator special RADET: Preţul gigacaloriei nu se va mări

„În momentul de față noi avem un deficit de personal, avem în jur de o mie de persoane care ar putea să se angajeze la RADET, pentru că nu sunt acoperite toate posturile. Avem un personal îmbătrânit, avem multe cereri de ieșire la pensie și ne dorim ca în această perioadă să avem un aport de personal tânăr. (…) Prețul gigacaloriei nu se va mări, pentru că nu ne-am propus asta. Nu văd de ce am mări prețul gigacaloriei, pentru că o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienți, prin debranșări”, a spus el.

Chiriță a susținut că o eventuală creștere de preț ar putea fi aplicată doar în baza unei decizii a Consiliului General al Capitalei.

„În primul rând, începem inventarierea patrimoniului, în paralel cu organizarea și reorganizarea acestei Regii, pentru că am găsit o situație dezastruoasă. Direcțiile nu colaborau, nu existau proceduri, nu aveam o situație exactă cu privire la clienții noștri. Direcția de producție avea o situație, Direcția comercială altă situație. Acum am reușit să avem o situație exactă”, a mai spus el, citat de Agerpres.

Administratorul special al RADET a arătat că instituția se află într-o situație „inedită” — deoarece se află în insolvență — dar are, totodată, încasări, datorită consumatorilor.

„Nu ne aflăm într-o situație, ca alte societăți care au intrat în insolvență și nu aveau această resursă. Singurul lucru pe care trebuie să ne concentrăm este: inventariere; reducerea cheltuielilor, în general, de funcționare a Regiei; o coordonare cu ELCEN, pentru că și ei se află în insolvență. Va trebui să avem un plan comun de reorganizare — noi fiind consumatori captivi în acest moment pentru ELCEN. (…) Noi am făcut o analiză că acest serviciu este destul de profitabil — ar putea fi profitabil în condițiile în care am reduce pierderile. Acum facem o analiză cu privire la aceste pierderi din sistem, pierderi tehnologice, dar și ca urmare a unor cheltuieli nesăbuite făcute pe parcursul anilor”, a adăugat el.

În cadrul ședinței CGMB, Florian Mateiță, reprezentant RomInsolv, care este administratorul judiciar al Regiei, a menționat că, potrivit legii, planul de reorganizare va fi depus în cel mult 30 de zile de la depunerea tabelului definitiv al creanțelor.

„Planul de reorganizare trebuie să știe ce surse are, ce sume acoperă, dacă capacitatea economică a societății reușește să acopere și cât din acele creanțe. (…) Gândiți-vă la această societate ca la una care are beneficiul incredibil ca atunci când se află în insolvență să aibă clienți”, a subliniat el.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'