Robert Negoiţă, urmărit penal pentru plagiat

Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă este urmărit penal pentru plagiat, transmite România TV.
Filip Stan
12 oct. 2016, 07:33
Robert Negoiţă, urmărit penal pentru plagiat

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, unde a declarat că a fost chemat de procurori pentru a i se aduce a cunoștință începerea urmăririi penale pe numele lui în dosarul de plagiat.

„Mi s-a adus la cunoștință începerea urmării penale și în situația asta am nevoie de un avocat. De asta am fost chemat”, a spus Robert Negoiță.

Surse judiciare citate de News.ro susţin că Robert Negoiţă este suspectat de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. În acelaşi dosar, coordonatorul lucrării sale de doctorat, Ioan Dascălu, este suspectat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse judiciare.

Şi Ioan Dascălu, coordonatorul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiţă, intitulată intitulată „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” şi susţinută în 2012, a fost citat să se prezinte la PICCJ, pentru a lua la cunoştinţă de acuzaţiile aduse în acelaşi dosar, acesta fiind suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

La sfîrşitul lunii iulie Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor.

Citeşte şi:  Comisia de etică a Academiei de Poliţie: Teza de DOCTORAT a lui Robert Negoiţă este un PLAGIAT. Reacţia primarului

De asemenea, la începutul lunii august procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 aveau in lucru un dosar penal privind lucrare de doctorat a lui Robert Negoita, dupa ce Academia de Politie „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 1, avand suspiciuni ca teza este plagiata.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizarii procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activitatii Ministerului Public, in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Ulterior, cauza a fost inregistrata pe rolul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, nefiind inceputa urmarirea penala „in personam”.

Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, in intregime sau in parte, opera unui alt autor si o prezinta ca o creatie intelectuala proprie. Impacarea inlatura raspunderea penala”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spunea că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de „moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă.

„Comisia de etica a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” a inceput procedura prin care, cel mai probabil, imi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret ca acest lucru se va intampla, cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca, in parcursul meu din administratia publica, cele mai importante au fost cunostintele dobandite practic.
Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta „moda” a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor„, a scris Robert Negoiţă, pe Facebook.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!