Se închid şcoli în Bacău, Galaţi şi Vrancea din cauza intemperiilor

Judeţul Bacău se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri de bloc, de pe drumuri şi dintr-un pasaj, până acum nefiind afectate locuinţe. Totodată, din cauza ploilor şi a vântului puternic, şase localităţi din judeţ au rămas fără energie electrică.
Romania TV
12 oct. 2016, 09:05
Se închid şcoli în Bacău, Galaţi şi Vrancea din cauza intemperiilor

UPDATE: Cursuri suspendate și în unități din Vrancea și Galați

Cursurile au fost suspendate și în două școli din Vrancea, după ce ploile au inundat curțile unităților de învățământ. E vorba de unitățile din Bogja și Bordeasca.

Tot în Vrancea, 5 persoane au fost evacuate din localitatea Tătăranu și se ia în calcul evacuarea altor 20 de familii dintr-o localitate situată lângă un râu care a ieșit din matcă, a declarat prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, va merge în zonele afectate.

Bilanțul în Vrancea până la această oră: peste o sută de gospodării din 11 localităţi au fost inundate. Apa a intrat în 40 de case. În zonele afectate au fost mobilizați zeci de pompieri.

UPDATE: În județul Galați situație este critică. Hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații în bazinele hidrografice Suhu și Geru.

Avertizarea este valabilă până diseară la ora 21.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Suhu și Geru, judeţul Galați. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Suhu” anunță INHGA.

În două localități din Galați – Corni și Valea Mărului – școlile au fost închise.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a cerut, miercuri, evacuarea tuturor unităţilor de învăţământ, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Într-o postare pe un site de socializare, edilul le cere părinţilor să-şi ia copiii de la şcoală.

„Pentru a evita orice situaţii cu potenţial de risc pentru copii, vă anunţ că am luat decizia ca, începând cu ora 11.00, toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău să fie evacuate. Toţi copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinţi să îşi ia copiii de la unităţile de învăţământ!”, a scris primarul Cosmin Necula.

A urmat o circulara de la Inspectoratul Scolar Bacau prin care a fost anuntata sistarea cursurilor in toate unitatile de invatamânt incepând cu ora 11, relateză B1. Părinții s-au alertat după ce au văzut mesajul publicat și au început să circule tot felul de mesaje și zvonuri precum că barajul de la Valea Uzului s-ar putea rupe, conform desteptarea.ro.

Oamenii s-au panicat și au început să publice sute de mesaje și să-l întrebe pe primar dacă într-adevăr se va rupe barajul. Ulterior, el a revenit cu un mesaj în care susține că ”această măsură are un caracter preventiv, nu este o situație de criză”.

”Vă rog să nu credeți în zvonuri sau mesaje panicante. Datorită ploii care continuă să cadă, există riscul ca subsolurile și curțile școlilor, să fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat această măsură cu caracter PREVENTIV. Singurele instituții abilitate să vă dea informații corecte în această perioadă aflată sub incidența codului portocaliu sunt ISU, Poliția, Primăria și Jandarmeria”, a mai scris primarul.

COD PORTOCALIU şi GALBEN de vreme rea. Vor fi ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai periculoasă substanță de pe pământ. Poate ucide un om pe loc dacă nu e folosită așa cum trebuie
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Pompierii români intervin în Grecia pentru a stinge incendiile din localitatea Kropia
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?