Cea mai mare cantitate de gaze, respectiv 8,5 milioane de MWh, va fi destinată consumatorilor casnici. Termocentralele vor folosi 3,5 milioane de MWh, iar clienții noncasnici o cantitate de 6,3 milioane de MWh.
Titularii licențelor de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienților finali au obligația să dețină aceste cantități în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2016.
Totodată, ANRE a publicat lista cu cei 73 de furnizori de gaze care au această obligație, cele mai mari cantități urmând a fi stocate de Engie România (6 milioane de MWh), E.ON România (4,8 milioane de MWh), Romgaz (3,3 milioane de MWh) și OMV Petrom Gas (1,7 milioane de MWh).
Potrivit legislației privind siguranța aprovizionării cu gaze (Legea 346/2007), în situații de urgență au prioritate în alimentarea cu gaze consumatorii casnici și instituțiile care asigură servicii medicale și cele de învățământ, precum și instituțiile de asistență socială care asigură îngrijirea copiilor, persoanelor vârstnice sau persoanelor cu diferite grade de handicap, scrie Agerpres.