Durata medie a unui apel de pe un terminal mobil, în primele șase luni ale anului 2016, a crescut la două minute și 40 de secunde, anunță Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
„Mă bucură felul în care evoluează piața serviciilor mobile: utilizatorii vorbesc tot mai mult la mobil, în special în afara rețelei și în roaming în Europa, iar avantajul apelurilor „în rețea” aproape că a dispărut. De asemenea, creșterea utilizării internetului mobil, în special prin 4G accelerează: numărul de conexiuni 4G a ajuns să reprezinte un sfert din totalul internetului mobil în bandă largă la jumătatea anului 2016. Traficul mediu lunar de internet mobil per conexiune aproape s-a dublat față de aceeași perioadă din 2015. Mă aștept în continuare la creșteri susținute în cazul utilizării internetului mobil, cred că traficul mediu pe conexiune de internet mobil va depăși 1 GB/lună până la finalul anului”, a afirmat președintele ANCOM, Cătălin MARINESCU, potrivit ancom.org.
În România sunt 22,6 milioane de utilizatori activi ai telefoniei mobile,
Numărul abonaților a crescut cu 9 procente față de anul precedent, în timp ce numărul cartelelor preplătite active a scăzut. Utilizatorii de cartele sunt mai numeroși decât cei de abonamente, 11,5 milioane, față de 11,1 milioane.
Românii vorbesc cu 4% mai mult la telefonul mobil. Astfel, în prima jumătate a anului curent, românii au vorbit 36 de miliarde de minute la telefonul mobil.
Pentru prima oară, numărul de mesaje SMS a scăzut în România, ajungând la 9,5 miliarde de mesaje, cu 6 la sută mai puține față de prima jumătate a anului 2015. În medie, un român trimite 69 de SMS-uri în fiecare lună.